Agenda / Oktober

26|10|2017

Klassieke muziek: samen luisteren en genieten


Binnenkort start van luistergroep klassieke muziek in Breda

Celli Philharmonie ZuidNederland @SimonvanBoxtelOp donderdagmiddag 26 oktober van 14.00 tot 16.00 uur organiseert de landelijke stichting Senia een informatiebijeenkomst over de oprichting van een luistergroep klassieke muziek. Deze vindt plaats in Bibliotheek Zuid. Zeker voor mensen die meer te weten willen komen over klassieke muziek is dit een interessante bijeenkomst. De toegang en deelname is gratis. U bent van harte welkom!

Muziekluisterwijzer
De stichting Senia richt luistergroepen op voor mensen, die van klassieke muziek houden. De 7 à 8 deelnemers bespreken om de 7 à 8 weken een zelf uitgekozen muziekstuk met behulp van een luisterwijzer. Hierin staan allerlei luistertips en achtergrondinformatie over het muziekstuk.  Dat doen ze met cd’s, dvd’s en filmpjes op YouTube.  Op de site van Senia.nl staan overigens alle muziekstukken. Toch maar een paar voorbeelden? De virtuoze Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach,  Mozarts’ opera Le Nozze di Figaro, maar ook het spetterende ‘Americain in Paris’ van Gershwin en de ‘Symphonie Fantastique’ van Berlioz! (foto: Celli Philharmonie ZuidNederland @SimonvanBoxtel)

Mooiste cultuurvorm
Eric Kolen uit Geldrop is namens de Stichting Senia ambassadeur om muziekluistergroepen in Zuid-Nederland op te richten. Als oud-programmamaker voor Omroep Brabant(erfgoed) en Studio040(klassieke muziek) hoopt hij op veel aanmeldingen. “Klassieke muziek”, zegt hij, “is helemaal niet zo moeilijk. Ik spreek uit eigen ervaring als ik zeg dat je alle gelegenheid krijgt om meer te weten te komen over het uitgevoerde muziekstuk, de componist en de muzikanten die het uitvoeren. Daarbij komt dat je juist geen vooropleiding nodig hebt. Interesse, nieuwsgierigheid naar één van de mooiste cultuurvormen ooit is voldoende. Echt waar, samen naar klassieke muziek luisteren, is samen genieten. En het is ook bovendien hartstikke gezellig!

Interesse?
Je hoeft je niet op te geven voor de bijeenkomst op 26 oktober. Echter, als je verhinderd bent, maar wel belangstelling hebt, laat dat dan even weten via info@senia.nl