Agenda / November

01|11|2017

Nederland Leest: Ik, Robot


Nederland Leest 2017
Lees de toekomst en praat mee over robotica! Tijdens Nederland Leest krijg je het boek ‘Ik, robot’ van Isaac Asimov cadeau van de bibliotheek.
 
Nederland Leest is van 1 t/m 30 november 2017.

Een nieuw begin of het einde?
De robot is in opmars. Binnen een paar jaar zijn zelfrijdende auto’s, bezorgdrones en machines met kunstmatige intelligentie de normaalste zaak van de wereld.  Krantenartikelen worden al door bots geschreven. Waar eindigt dit? Een zonnige toekomst of is dit juist het begin van het einde van de mens? Wat staat ons de komende jaren te wachten? 

Bibliotheek geeft boek cadeau
Heel Nederland leest in november het boek I, Robot van Isaac Asimov. Haal in de maand november een gratis exemplaar op bij de bibliotheek en lees mee! Aan het eind van de maand ben je welkom bij de Pop-up Leesclub om samen met anderen het boek te bespreken.

I, Robot, the movie
Nieuwe Veste presenteert op 1 november de film I, Robot, in samenwerking met Filmhuis Breda. Deze film is een moderne vertaling van de tijdloze klassieker, met Will Smith in de hoofdrol. In een voorbespreking wordt deze film in perspectief geplaatst.

Actie: verras jezelf met 3 maanden leesplezier
Ben je nog geen lid van de bibliotheek? Word in november lid en ontvang drie maanden leesplezier voor slechts 7,50 euro. Je kunt boeken, luisterboeken, e-books, tijdschriften en dvd's lenen. Verder kun je online cursussen volgen en krijg je korting op diverse lezingen en activiteiten. Na drie maanden stopt het proefabonnement automatisch.
Lees meer over deze actie op onze speciale Nederland Leest thema-pagina.

Programma
In november zijn er veel activiteiten rond Nederland Leest en het thema robotisering. Er is een Campuscollege, er zijn lezingen, er wordt voorgelezen, je kunt naar een Maker Meet Up, er wordt een Hackaton georganiseerd. Kijk voor deze en meer activiteiten bij Nieuwe Veste en voor meer informatie over Nederland Leest op onze speciale Nederland Leest thema-pagina.