Agenda / Februari

06|02|2018

Campuscollege: De impact van de smartphone

wanneer dinsdag 6 februari 2018 om 19.30 uur
inloop vanaf 19.00 uur
waar Campus Theaterzaal 
Emerweg 27, Breda
(ingang Orionlyceum)
toegangsprijs € 5,00
kaarten verkrijgbaar bij receptie van Nieuwe Veste
of ONLINE BESTELLEN

Een dag zonder smartphone is echt een straf voor vele jongeren. Hoe beïnvloeden de smartphone en de media het gedrag van kinderen? En wat is de impact op het welzijn?
 
Tien jaar na de presentatie van de eerste iPhone heeft de smartphone een zeer belangrijke plek in ons leven verworven. En niet voor niks! De smartphone biedt ons games, zoekmachines, bankzaken, sociale media, muziek, video’s, GPS en talloze andere handige apps. Daar zit echter ook de valkuil. Een te intensief gebruik van de smartphone leidt tot o.a. oog- en rugproblemen, verslaving, moeite met concentreren, verlies van privacy en slaapgebrek.  
 
Preek ZwanenbergBalans in smartphonegebruik
Hoe breng je een goede balans aan in je smartphonegebruik? Hoe maak je schoolwerk of voer je een persoonlijk gesprek zonder je af te laten leiden? Freek Zwanenberg (foto) van Bureau Jeugd & Media houdt een interactieve lezing met zowel wetenschappelijke inzichten als praktische handvatten ten aanzien van de dagelijkse omgang met je smartphone. Zijn doel is om te helpen bij het voorkomen van digitale risico’s én het leren benutten van de digitale kansen.

Voor iedereen
De Campus en Nieuwe Veste organiseren dit schooljaar voor leerlingen, ouders, docenten en andere geïnteresseerden in Breda de Campuscolleges. 
 
De Campuscolleges bevatten de volgende ingrediënten:
• Ze haken aan op maatschappelijke thema’s gelinkt aan kunst, media en taal
• De thema's zijn relevant voor jong en oud
• De colleges zijn multi-disciplinair 

Campuscolleges 2017/2018 (pdf)