Agenda

04|10|2017

Kinderboekenweek 2017

Kinderboekenweek

Woensdag 4 tot en met zondag 15 oktober 2017


 
Kinderboeken met griezels en engerds staan centraal tijdens de Kinderboekenweek 2017. Dat belooft een spannende week te worden!

Van 4 tot en met 15 oktober is het griezelen tijdens de 63ste editie van de Kinderboekenweek. Het motto is: 'gruwelijk eng!'

Kinderboekenweekgeschenk: Kattensoep
Janneke Schotveld (bekend van de kinderboekenreeks 'Superjuffie') schrijft het Kinderboekenweekgeschenk 'Kattensoep'.  

Boeli logeert met zijn kat Obama bij zijn opa. Er is iets vreemds aan de hand in opa’s buurt: er verdwijnen katten. Samen met opa’s buurmeisje Lucy probeert Boeli het mysterie op te lossen.
Wie zit er achter de mysterieuze kattenverdwijningen? En nog belangrijker: wat gebeurt er met de katten? Als ook Boeli’s eigen kat Obama verdwijnt, begint de tijd wel erg te dringen…


Bij besteding van minimaal € 10,- aan kinderboeken tijdens de Kinderboekenweek krijg je dit boek cadeau in de boekwinkels.

Prentenboek: Knikkeruil
Het prentenboek van de Kinderboekenweek is 'Knikkeruil', geschreven door Maranke Rinck in samenwerking met illustrator Martijn van der Linden. Dit boek is vanaf de eerste dag van de Kinderboekenweek te koop in de boekwinkels.

Er is een nieuwe knikker in de groep. Hij heet Uil en hij krijgt geen tijd om te wennen, want er zijn monsters in de buurt. Op zoek naar een goede verstopplek zoeft Uil met de andere knikkers van een fantastische knikkerbaan. Hij rolt langs een onmogelijk putje en hij verdwaalt in een enorm doolhof. Waar moeten ze heen? Dan doet Uil een ontdekking. Hij vindt een nieuwe plek. Daar zijn ze veilig…

Dit spannende verhaal gaat door als je het uit hebt, er worden knikkerzakjes bij geleverd om net als Uil door de poortjes te rollen, het prentenboek is namelijk niet alleen een boek maar ook een knikkerspel.

Meer informatie