Nieuwe Veste

Vacature Makerscoach voor project Makersbase

Logo Nieuwe VesteNieuwe Veste is een publieke, culturele onderneming in Breda. Zij heeft de ambitie om uit te groeien tot een netwerkorganisatie en wil onderscheidend zijn in producten en dienstverlening op het gebied van cultuurparticipatie, cultuureducatie en vrijetijdskunst. Zij richt zich daarbij direct op klanten of op instellingen die deze klanten zelf effectiever kunnen bereiken.  
 

Voor het innovatieve project Makersbase dat in februari 2017 van start is gegaan zoeken wij een enthousiaste en gedreven  
 
Makerscoach 
 

12 uur per week  
 
 
Wat is Makersbase? 
Makersbase is een open, voor alle bezoekers toegankelijke, werkplaats met nieuwe technieken en apparatuur waarin creativiteitsontwikkeling centraal staat. De bezoekers worden uitgenodigd om ideeën te bedenken en uit te werken. Ze krijgen hiervoor de beschikking over analoge technieken en mediale middelen als 3D printing, lasercutting, film, animatie, virtual reality enz.  Bovendien kunnen bezoekers experimenteren, workshops bijwonen en leren van anderen. De Makersbase bevindt zicht in de bibliotheek in Breda Centrum.  

De Makersbase richt zich specifiek op  jongeren van 12-24 jaar. Binnen het formeel leren worden voor hen programma’s uitgewerkt gericht op oplossingsgericht en creatief denken. Als startvragen wordt uitgegaan van maatschappelijke problemen en thema’s. Jongeren worden uitgedaagd om oplossingen te bedenken, te visualiseren en te maken. Er wordt gewerkt volgens de didactiek van het makersonderwijs. Jongeren krijgen binnen het informeel leren in hun vrije tijd de gelegenheid om de regie te nemen over het eigen leren. Ze kunnen producent worden, een vaardigheid leren, of verkennen wat ze met een makerstool kunnen doen. 

De Makersbase is geopend voor het publiek van woensdag tot en met vrijdag van 13.00u – 17.00u en op zaterdag van 12.00u – 16.00u. Je werkt 2 middagen in de week en 2 x per maand op zaterdag in afstemming met je collega Makerscoach. 4 uur per week is flexibel in te zetten voor overleg, speciale events, onderwijsprojecten, speciale avond openstelling (-en) en onderhoud van apparatuur. Uren kunnen incidenteel worden uitgebreid als onderwijsprojecten in de ochtenden worden ingepland. 

De Makerscoach: 
 • Begeleidt bezoekers in het algemeen en jongeren in het bijzonder bij het gebruik van de Makersbase. 
 • Geeft workshops aan jongeren. De onderwerpen van deze workshops draag je zelf aan op basis van een gepeilde behoefte bij jongeren of vloeien voort uit overleg met de programmaker of zijn onderdeel van een leerarrangement met een school. 
 • Ondersteunt de programmamaker bij het opzetten en realiseren van de programmering. 
 • Onderhoudt de apparatuur. 
 • Selecteert, bestelt en vervangt  apparatuur in overleg met de programmamaker. 
 • Houdt de website en sociale media van de Makersbase up-to-date en stimuleert dat de website een middel wordt voor kennisdeling. 
 • Houdt bestaande kennis over digitale media, gadgets en de makersdidactiek up-to-date en deelt deze kennis met bezoekers en collega’s. 
 
Wat vragen we van jou: 
 • HBO werk- en denkniveau. 
 • Je bent zelf een maker in hart en nieren. 
 • Je beschikt over affiniteit voor en ervaring met jongeren van 12-24 jaar. 
 • Je stelt de (leer)vraag van de klant centraal en bent in staat om creatieve processen te begeleiden vanuit een coachende rol. 
 • Beschikt over een inspirerende en enthousiasmerende houding ten opzichte van analoge en digitale techniek als middel om  te reflecteren op de samenleving. 
 • Je bent proactief, zelfstandig en in staat om snel te acteren in onverwachte situaties. 
 • Technische vaardigheden en kennis: Je kunt de apparatuur onderhouden en beheren en houdt de hiervoor noodzakelijke kennis up-to-date. Kennis van 3D printen, lasercutten en programmeren is daarbij een pre. 
 • Communicatief en sociaal vaardig. 
 • Brede belangstelling op het gebied van literatuur en kunst. 
 
Wat bieden wij jou: 
Het gaat om een tijdelijke functie voor de duur van een jaar.  Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 2.936,-- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband conform schaal 7 CAO Openbare Bibliotheken. Het is tevens mogelijk om op basis van een zzp overeenkomst van opdracht te werken, voor het uurtarief van €30,00. 
Je wordt mede opgeleid en geschoold door de expert van het Fablab.
 
Voor inhoudelijke vragen over de functies kun je contact opnemen met Karlijn Muller: k.muller@nieuweveste.nl/06-12999726 

Geïnteresseerd? Stuur je sollicitatie inclusief motivatie en CV tot en met 26 juni 2017 naar Geraldine van den Berg, teamleider Communicatie & Programmering: g.van.den.berg@nieuweveste.nl.