Nieuwe Veste

Vacature stagiaire Makersbase

Logo Nieuwe VesteNieuwe Veste is een publieke, culturele onderneming in Breda. Zij heeft de ambitie om uit te groeien tot een netwerkorganisatie en wil onderscheidend zijn in producten en dienstverlening op het gebied van cultuurparticipatie, cultuureducatie en vrijetijdskunst.  
 

Voor het innovatieve project Makersbase dat in februari 2017 van start is gegaan, zoeken wij een enthousiaste en gedreven  
 
Stagiaire Makersbase CMD 
voor de periode september 2017 t/m januari 2018 
 
Wat is Makersbase? 
Makersbase is een open, voor alle bezoekers toegankelijke, werkplaats met nieuwe technieken en apparatuur waarin creativiteitsontwikkeling centraal staat. De bezoekers worden uitgenodigd om ideeën te bedenken en uit te werken. Ze krijgen hiervoor de beschikking over analoge technieken en mediale middelen als 3D printing, lasersnijden, film, animatie enz. Bovendien kunnen bezoekers experimenteren, workshops bijwonen en leren van anderen. De Makersbase is gesitueerd in het pand van Nieuwe Veste in de Molenstraat in het centrum van Breda. De Makersbase richt zich specifiek op jongeren van 12- 24 jaar zowel met betrekking tot binnenschoolse als buitenschoolse projecten.  
De Makersbase is geopend voor het publiek van woensdag tot en met vrijdag van 13.00-17.00 uur en op zaterdag van 12.00-16.00 uur. 
 
Beschrijving werkzaamheden: 
Als stagiaire draai je mee op de werkvloer met de Makerscoach en ervaar je hoe je klant en vraaggericht mensen kan helpen met hun leervraag. Daarnaast krijg je ruimte om ook eigen programmering op te zetten voor de doelgroep jongeren. Het liefs in samenwerking met jongeren en in overleg met het team van de Makersbase.  
 
Als stagiaire van de Makersbase heb je de volgende werkzaamheden: 
 • Binnenkomende mensen begeleiden met hun vragen om iets te maken naast de Makerscoach 
 • Begeleiden van schoolgroepen tijdens hun workshop in de Makersbase naast de Makerscoach 
 • Programma maken/ontwikkelen voor jongeren op het gebied in samenwerking met de programmamaker van de Makerscoach. Dit kan aanbodgericht zijn op n.a.v. een vraag van een school 
 • Mee onderhouden van de apparatuur die aanwezig is in de Makersbase 
   
We vragen van jou:
 • Flexibele houding, Makersbase zit namelijk in het eerste jaar na opening. Veel dingen moeten nog ontwikkeld worden  
 • Proactieve houding 
 • Technische kennis van 3D printen, Lasersnijden, 3-D tekenen etc.  
 • Vertaalvermogen om technische vaardigheden om te zetten naar een educatief product.  
 • Creatieve denker/ denken in mogelijkheden 
 • Communicatieve vaardigheden en klantvriendelijkheid 
 • Beschikbaarheid op de openingstijden van de Makersbase.  
 
Geïnteresseerd? Mail voor 30 juni je reactie naar Karlijn@makersbase.nl of om een gesprek aan te vragen voor een eventuele stage.