Nieuws

​GroenPlein - duurzaamheidsknooppunt van Breda in Nieuwe Veste

Gepubliceerd: 03-10-2017
GroenPlein in Nieuwe Veste

GroenPlein is het nieuwe duurzaamheidsknooppunt van Breda. Iedereen die met duurzaamheid aan de slag wil, of er al mee bezig is, kan er binnenkort terecht. GroenPlein wil dat alle partijen in de stad die met duurzaamheid bezig zijn zich er vertegenwoordigd voelen.

 
Dinsdag 10 oktober 2017 is het  de dag van de duurzaamheid. Een mooi moment om het GroenPlein te openen. GroenPlein is midden in de stad te vinden, bij Niaceuwe Veste in de Molenstraat.
 
Ontmoeten, informeren en aan elkaar knopen
GroenPlein is een samenwerking van PakhuisB en energiecoöperatie BRES. Samen zullen zij zich inspannen om een knooppunt op te richten dat onderdeel is van het duurzaamheidsnetwerk in Breda. GroenPlein is zowel online als offline een informatie- en ontmoetingscentrum waar inwoners en ondernemers informatie en advies op hoofdlijnen kunnen verkrijgen.
 
Breda CO2 neutraal in 2044
Bij GroenPlein zal het gaan over duurzaamheid in het algemeen en de thema’s energiebesparing, duurzame opwekking en klimaat in het bijzonder. Zo wil GroenPlein bijdragen aan een versnelling richting een CO2 neutraal Breda in 2044, de hoofddoelstelling uit de duurzaamheidsvisie.
 
Opening: kom prikken, posten en proosten
Kom 10 oktober, op de Dag van de Duurzaamheid, vanaf 15.00 uur naar Nieuwe Veste. Om 15.30 uur is de opening van GroenPlein. Iedereen met een duurzaam initiatief of onderneming kan langskomen en deze op de giga groene kaart van Breda prikken. Zit je nog in de ideeënfase? Kom ook langs en post hem in de brievenbus. Of heb je gewoon een hartstochtelijk groen hart? Laat je fotograferen met je gedachte, of vertel over je project of idee in een selfie-interview.
 
Programma opening GroenPlein
datum dinsdag 10 oktober 2017
deuren open 15.00 uur
prikactie 15.30 uur
prikken, posten, proosten 15.30 - 17.00 uur


Kun je die dag niet? Ook na 10 oktober kun je je project komen prikken op de levensgrote kaart van Breda.