Nieuws

Herinrichting Oude Vest bij Nieuwe Veste

Gepubliceerd: 01-02-2017
Op de Oude Vest ter hoogte van Nieuwe Veste krijgt een hele groene inrichting. Er komen bomen, gras en picknickbanken.
 
Het beton van de stoep verdwijnt grotendeels om plaats te maken voor gras, bomen en een wandelpad. Er is meer ruimte voor terrassen bij Lades en Coffee 4 You en er komen picknicktafels.
 
Groenere stad
Een van de redenen voor de veranderingen is om meer groen in de stad te brengen.
 
Hergebruik
Bij het groener maken van de Oude Vest worden materialen zoveel mogelijk hergebruikt. Zo worden de stenen van de parkeerplaatsen gebruikt voor het voetgangersgebied en hebben kunstenaars van STEK de gekapte bomen omgetoverd tot de picknicktafels.
 
Kiss & Ride
De twee Kiss & Ride parkeerplaatsen blijven bestaan. Deze komen direct aan de weg te liggen, zodat je niet via de Molenstraat een parkeerplaats hoeft op te rijden. De overige parkeerplaatsen aan de kant van Nieuwe Veste komen te vervallen. Auto’s kunnen bij de Stadsgalerij worden geparkeerd of op een van de andere parkeerplaatsen in het centrum. De ligging van de weg verandert niet.
 
Op de fiets
De fietsenrekken bij de bibliotheek aan de kant van de Oude Vest gaan weg. Tegen de middenberm aan worden vervolgens fietsnietjes geplaatst. Aan het huidige fietspad verandert niets.
 
Tijdelijke verandering
De nieuwe, groene inrichting van de Oude Vest is tijdelijk. Een groter gebied wordt aangepast. Op het moment dat er meer bekend is over de inrichting hiervan, worden er definitieve plannen gemaakt voor het gebied aan de oostkant van het centrum, waaronder de Oude Vest.
 
Werk in Uitvoering op de Oude Vest in Breda