Nieuws

Lieve Vrede Zomerexpositie

Gepubliceerd: 04-07-2017
Amateurkunstenaars, dichters en schrijvers zijn opgeroepen om een vredesboodschap in te sturen met de leus 'Zeg het met een kunstwerk en maak de wereld mooier' in gedachten. Van de ingezonden werken is een bijzondere expositie ingericht.

De Zomerexpositie Lieve Vrede is te zien van 24 juni tot en met 26 augustus 2017 in het gebouw van Nieuwe Veste, Molenstraat 6 in Breda.

Vrede van Breda
Dit jaar is het 350 jaar geleden dat de Vrede van Breda werd getekend. Met Lieve Vrede heeft Nieuwe Veste mensen uitgenodigd stil te staan bij vrede. Meer dan 200 vredesboodschappen zijn bijeengebracht in deze expositie. Jong, oud, beginner of ervaren, iedereen kon meedoen.

Stem op jouw favoriete werk
De expositie is te bekijken op verschillende plekken in het gebouw van Nieuwe Veste. Korte toelichtingen op de werken geven de gedachtes en overwegingen van de makers weer. Breng je stem uit op het werk met de meest krachtige boodschap: de winnaar wordt beloond met een prijs!


Deelnemers Lieve Vrede tijdens de feestelijke opening van de expositie 

Online kun je nog steeds meedoen!
Veel vredesboodschappen staan ook op Facebook.
Hier kun je zowel stemmen als reageren op elkaars werk. Bovendien kun je hier tot 26 augustus 2017 nog steeds een vredesboodschap posten.
 
Stedelijk Museum Breda
Ook het Stedelijk Museum Breda doet mee met Lieve Vrede en laat van 17 t/m 25 augustus 2017 de selectie van de Stadscurator zien. Bovendien blijven de mooiste werken er het hele jaar hangen!

       
 
Stedelijke Museum Breda       Vrede van Breda