Nieuws

Met korting naar het Chassé Theater in januari

Gepubliceerd: 14-12-2017
Voordeel met je biebpas: elke maand met korting naar het Chassé Theater

Als lid van de bibliotheek krijg je € 5 korting op de geselecteerde voorstellingen.

Hoe werkt het?
Vul tijdens het reserveerproces de kortingscode BIEBPAS in en de korting wordt automatisch berekend. Reserveer snel want per voorstelling zijn er slechts 50 kaarten beschikbaar.
De genoemde korting is geldig op kaarten voor de eerste rang is en is niet geldig op reeds gekochte kaarten of in combinatie met andere kortingen.
Let op: je moet ingelogd zijn via mijn chassé om gebruik te kunnen maken van de korting.


Aanbod januari 2018


Liza FerschtmanLiza Ferschtman, Sharon Kam, Christian Poltera & Enrico Pace (klassieke muziek)
Woensdag 10 januari om 20.30 uur
Een kwartet van internationale topmusici: Enrico Pace, Liza Ferschtman, Christian Poltéra en Sharon Kam. Vandaag spelen de vier een van de belangrijkste kwartetten uit de twintigste eeuw. Messiaens Quatuor pour la fin du temps wordt voorafgegaan door werken van Debussy en Bartók. Pace, Ferschtman, Poltéra en Kam in een ongekend intens en roerend programma.

Olivier Messiaen schreef zijn Quatuor pour la fin du temps in krijgsgevangenenkamp Stalag VIII-A. Het is feitelijk een kamerconcert voor de instrumenten die voorhanden waren. Een rammelende piano, een cello met drie snaren. Het Quatuor mediteert over hoop en wanhoop. Enrico Pace en Christian Poltéra spelen daarnaast Debussy’s Sonate in d, ontstaan aan het eind van de Eerste Wereldoorlog. Ook hoort u Bartóks Contrasten, voor piano, viool en klarinet, waarin hij onder meer rekruteringsdansen voor Hongaarse soldaten verwerkte. Muzikale visies op oorlogsgeweld en machtswellust.


Abattoir Fermé – Hamlet (toneel)
Vrijdag 19 januari om 20.30 uur
Abbatoir Fermé gaat in Hamlet op visueel prikkelende wijze aan de haal met het meest getroebleerde personage uit de theatergeschiedenis. Tekstschrijver en regisseur Stef Lernous vraagt zich af wat er met Hamlet gebeurt ‘na de feiten’: alle kwaad is geschied, trauma’s en geesten hebben vrij spel.
Zoveel jaar later. Ergens in een grote stad heeft de schizofrene prins van Denemarken, nu een stuk ouder, zich teruggetrokken in een claustrofobisch appartement waar de buitenwereld inbeukt op zijn kamer. Polonius, Gertrude en Ophelia spreken hem vanuit het dodenrijk toe, juist nu hij op zoek is naar stille contemplatie. Tevergeefs.


If you could see me nowArno Schuitemaker – If you could see me now (dans)
Zaterdag 20 januari om 20.30 uur
In If you could see me now worden je ogen, oren en emoties niet alleen op scherp gezet maar ook uitgedaagd en in verwarring gebracht. Het is een ervaring waarin steeds opnieuw niets lijkt op het voorgaande. Laverend tussen een vloedgolf aan beweging en verstilling en tussen vervreemding en extase, word je dieper en dieper in de voorstelling meegenomen. If you could see me now  is een totaalbelevenis die wonderlijk ontwricht en bevrijdt.

Met inleiding & uitgeleide:
How To: Er is meer te zien en te ervaren dan je voor mogelijk hield Aart Goedhart
Bij de kunsten gaat veel aandacht uit naar wat kunstenaars willen overbrengen. Maar kan kunst ons ook over onszelf vertellen? In deze inleiding nodigt ondernemingscoach Aart Goedhart u uit in een bepaalde houding en kijk te treden, waardoor u beetje bij beetje een perspectief krijgt aangereikt om verder te kunnen kijken dan de voorstelling. Na afloop blikt u hier op terug in de uitgeleide.
De inleiding start om 19.45 uur, na afloop is een reflecterende uitgeleide van +/- 30 minuten.


Beauty en het beestMaas Theater & Dans – Beauty en het beest 8+ (kinderen en familie, toneel, dans)
Zondag 21 januari om 15.00 uur
Beauty en het beest van Maas theater en dans is een muzikaal theaterspektakel over een dapper meisje en een verwende prins, met twee jaloerse zussen, grappige bediendes, spetterende goocheltrucs en een zingend bos. Een betoverend liefdesverhaal met dwaaldansen en elvenmuziek.
Welke beauty heeft de moed om een beest te kussen? Stel je voor, zo vies en plakkerig, zo donker en dik. Echt afstotelijk. Maar soms moet je doorzetten, desnoods met je ogen dicht. Dan word je een held in een onvermijdelijk liefdesverhaal.