Nieuws

Nieuw Live Art Festival in Breda: LA Breda

Gepubliceerd: 17-07-2017
Live Art Festival Breda

Breda is een nieuw festival rijker: LA Breda | Live Art Festival Breda. Het festival is een samenwerking van culturele partners in en rondom het gebied KlaversJansen in Belcrum. Samen brengen zij het begrip Live Art tot leven in een driedaags festival.

 
Het Live Art Festival Breda is op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 september 2017.
 

“We hebben de gezamenlijke ambitie uitgesproken om dit gebied om te toveren tot een bruisende ontmoetingsplek waar kunstenaars en publiek elkaar ontmoeten. Met het nieuwe festival LA Breda laten we het grote publiek op laagdrempelige wijze kennismaken met deze culturele broedplaats. Met een verrassend en toegankelijk Live Art programma voor jong en ouder publiek"  aldus de gezamenlijke partners.


Ruim 40 programmaonderdelen
In het weekend van 8, 9 en 10 september kan jong en oud zich onderdompelen in een programma vol voorstellingen, installaties, workshops, battles, community art projecten en performances van diverse, vaak jonge, makers. Er zijn ruim 40 programmaonderdelen te zien.
 
Vertrouwde en geheime plekken
Het festival vindt plaats op vertrouwde plekken, maar vaker nog op onbekend terrein, in al die geheime huizen en loodsen van het industriële KlaversJansen. Het hele gebied wordt ontsloten voor het publiek. Op zondag richt het programma van LA Breda zich ook op gezinnen met jonge kinderen vanaf 4 jaar.
 
Kunst komt tot leven
Live Art is zinnenprikkelende kunst, dicht op de huid van het publiek, grensverleggend, vaak op ongewone locaties en in verrassende combinaties. Het brengt kunst letterlijk tot leven en verbindt theater, circus, muziek, dans, visuele kunst met andere disciplines en (sub)culturen. Het publiek voelt zich onderdeel van de kunst die getoond wordt, soms zelfs samen gemaakt wordt, in het hier en nu.
 
Gebied KlaversJansen
Het gebied KlaversJansen in Belcrum ligt op loopafstand van het station en maakt op dit moment een enorme ontwikkeling door. Het wordt de culturele broedplaats van de kunsten in Breda, waarbij Live Art centraal staat. Hiervoor hebben de diverse culturele organisaties de handen ineen geslagen.
 
Deelnemende organisaties
Nieuwe Veste, Podium Bloos, Theaterwerkplaats Tiuri, The SCENE Of Dance, Dundas Produkties, Stichting Prisma, AKV|St. Joost, Schippers&VanGucht en het hernieuwde Electron werken samen om het gebied KlaversJansen steeds steviger te positioneren als broedplaats voor de kunsten van Breda. Dit gebied biedt dan ook de perfecte thuishaven voor het nieuwe Live Art Festival: LA Breda.  
 
LA Breda komt tot stand met steun van de Gemeente Breda.
 
Programma
Op 1 augustus wordt het complete programma bekend gemaakt via www.labreda.nl en start de kaartverkoop.