Nieuws

Succesvolle eerste editie Campuscollege

Gepubliceerd: 27-11-2017
Eerste CampuscollegeDe Campus en Nieuwe Veste kijken terug op een succesvolle eerste editie van de campuscolleges over robotisering van het dagelijks leven.

Het eerste Campuscollege was op dinsdag 7 november en stond in het teken van robotisering, het thema van Nederland Leest 2017.
 
Onderwijsrobot ‘Eddy’
Erik Zagwijn van Hogeschool  De Kempel  (uit Helmond) vertelde over hoe hun onderwijsrobot 'Eddy' wordt ingezet voor het onderwijs aan de PABO  en toekomstige leerkrachten.
 
Social Cooling
Technologiecriticus Tijmen Schep hield  een inspirerend verhaal waarin hij centraal stelde hoe wij als mens zelf steeds meer een robot worden, omdat ons gedrag gestuurd wordt door data die we op internet achterlaten. Hij noemt dit 'Social Cooling'.
 
Gedrag op internet verzameld door databrokers
Ons internetgebruik en -gedrag wordt, zonder dat we het zelf in de gaten hebben, gezien door ‘databrokers’.  Met die over ons verzamelde informatie construeren zij allemaal ‘profielen’. Tijmens boodschap was dat we ons ervan bewust moeten zijn dat robots meerdere gedaantes kunnen aannemen. Voor iedereen dus een interessant thema.
 
Volgend Campuscollege: De impact van de Smartphone
Dinsdag 6 februari 2018 | 19.30 – 21.00 uur | Theaterzaal Campus, Emerweg 29, Breda
Een dag zonder Smartphone is echt een straf voor vele jongeren. Hoe beïnvloeden de smartphone en de media het gedrag van jongeren? Wat is de impact van de smartphone op het welzijn van onze kinderen en leerlingen? Als afsluiting gaan de deelnemers met elkaar in gesprek over hoe je met smartphones en social media om zou kunnen gaan.
 
Kaartverkoop
De Campuscolleges zijn voor leerlingen, ouders, docenten en andere geïnteresseerden. De toegangsprijs is € 5,00.
Je kunt de kaarten ONLINE BESTELLEN of kopen bij de receptiebalie van Nieuwe Veste of op de deelnemende scholen.