Projecten

Lieve Vrede Zomerexpositie

Zeg het met een kunstwerk en doe mee met de zomerexpositie Lieve Vrede!

Nieuwe Veste doet mee aan de stedelijke festiviteiten rondom de Vrede van Breda en organiseert van 23 juni tot en met 26 augustus de expositie Lieve Vrede. In 2017 is het 350 jaar geleden dat de Vrede van Breda werd getekend. Een mooi moment om eens stil te staan bij vrede. De expositie geeft deelnemers drie vertrekpuntenmee om op weg te gaan: innerlijke vrede, stadsvrede en wereldvrede.

Jouw boodschap voor de wereld
Wat is jouw boodschap voor de wereld, je stad of je directe omgeving? Alle ingezonden kunstwerken doen bovendien mee aan de online exposities op de LieveVrede Facebook pagina en Instagram. Bij zowel de online exposities als de expositie in het gebouw van Nieuwe Veste kun je stemmen op een kunstwerk. Het werk met de krachtigste boodschap verdient een prijs!

Ook met een bestaand werk kun je meedoen!
Heb je geen tijd meer om iets nieuws te maken? Ook met een bestaand werk dat je al hebt gemaakt kun je meedoen, zolang het maar aansluit bij het thema van Vrede.  Niet alleen cursisten Van Nieuwe Veste, maar álle (amateur)kunstenaars en -schrijvers uit Breda worden dit jaar opgeroepen om mee te doen.  Beginner of ervaren , jong of oud, iedereen mag meedoen. 
 
Jouw werk in het Stedelijk Museum in Breda!
Wist je dat stadscurator Vincent Koreman een selectie van de mooiste werken selecteert voor zijn museum? Van 17 tot 27 augustus hangen de beste kunstwerken van de expositie in het Stedelijk Museum van Breda. Nog een reden dus om mee te doen aan Lieve Vrede! Inschrijven kan tot 16 juni.
 
Hoe doe ik mee met de online exposities?
De online expositie start vanaf het moment dat het eerste kunstwerk wordt geplaatst. In tegenstelling tot de tentoonstelling in het gebouw waar beperkt plaats is, kunnen we onbeperkt kunstwerken plaatsen en hoef je je NIET in te schrijven. Meedoen is makkelijk en is gratis. Je kunt een digitale foto van je kunstwerk uploaden op de speciale facebookpagina.
Lees hier hoe je dat in vier eenvoudige stappen doet.
Je mag ook je digitale foto naar lievevrede@nieuweveste.nl sturen en dan plaatsen wij deze voor jou.
 
Consulenten amateurkunst
De Consulenten amateurkunst van Stichting Nieuwe Veste verbinden zich aan de zomerexpositie Lieve Vrede en roepen alle amateurkunstenaars uit de Gemeente Breda op om mee te doen. Ze organiseren netwerkbijeenkomsten en ondersteunen initiatieven die een podium bieden aan amateurkunstenaars.
Wil je meer informatie over de Consulenten amateurkunst van Nieuwe Veste of in aanmerking komen voor hun nieuwsbrief? Contact: amateurkunst@nieuweveste.nl
 
Zeg het met een kunstwerk
Vrede is er niet vanzelf, maar die maken we samen. Een kunstwerk heeft altijd een boodschap. Dat kan een persoonlijke zijn, bijvoorbeeld aan je buurman, maar ook een maatschappelijke of politieke. Wat is jouw vredesboodschap? Zeg het met een kunstwerk en maak de wereld mooier!