Terug

Angeline Cuijpers

Docent Muziek

Angeline begon op 11-jarige leeftijd met saxofoon spelen bij Dhr. W. Vervoort aan de Streekmuziekschool te Weert. Tijdens haar middelbare schooltijd was ze vooral bezig met muziek maken. Zo speelde ze in een saxofoonkwartet, 2 popbands, een bigband en in Harmonie Melodie der Peel te Ospel. In 1994 startte ze haar studie klassiek saxofoon aan het Brabants Conservatorium bij Dhr. Jean Pennings. Hier behaalde ze haar diploma voor zowel Docerend als Uitvoerend Musicus (1998 en 1999).

Ze musiceerde in tal van verschillende bezettingen, o.a. het Saxofoonensemble Jean Pennings, in een duo met harpiste Sabien Canton, een duo met pianist Joris Reutelingsperger, verschillende saxofoonkwartetten waaronder het Sirius Saxophone Quartet en talloze ad-hoc formaties in diverse muziekstijlen. Ze volgde masterclasses bij Arno Bornkamp, Jean-Denis Michat, Jean-Yves Fourmeau en Francisco Martinez.

Als docent is Angeline verbonden aan Nieuwe Veste Breda, Het Pieck in Drunen en haar eigen lespraktijk in Tilburg.

Naast het geven van saxofoonlessen geeft en ontwikkelt ze ook korte cursussen zoals bijvoorbeeld Sax-O-Fun (spelen zonder bladmuziek) en luistercursussen klassieke muziek, en is ze actief op het gebied van talentontwikkeling en het coachen van kleine ensembles. Bij Nieuwe Veste leidt ze het Marvel Saxofoonkwartet dat bestaat uit getalenteerde leerlingen en bij Het Pieck maakt ze onderdeel uit van de Pieck popband, die bestaat uit docenten en die wordt ingezet voor popprojecten.