Terug

Anya Roeling

Docent muziek

Ik ben met muzieklessen begonnen toen ik een jaar of 8 was: Eerst op pianoles bij mijn tante die in Breda woonde. Daarnaast ook nog op blokfluitles. Allemaal erg leuk maar toen ik het geluid van een dwarsfluit hoorde was is verkocht: Dát wilde ik ook kunnen spelen. Inmiddels was ik 12 jaar en ben bij de Muziekschool Breda (nu Nieuwe Veste) op les gegaan. Naast het dwarsfluit spelen had ik nog heel veel andere hobby’s; toneelspelen, dansen en zingen.

 Daarom ben ik de opleiding Docent Muziek gaan doen op het Conservatorium. Je wordt dan opgeleid om op scholen muziekles te kunnen geven en dus was de combinatie van mijn hobby’s zeer welkom. Inmiddels geef ik muziekles op allerlei verschillende basisscholen en is mijn beroep dus zeer afwisselend. Zeker omdat ik in de buitenschoolse lessen vaak de kinderen zie die net zo graag als ik vroeger, veel met muziek willen doen. 

Het belangrijkste doel van mijn lessen is om op een ontspannen en gezellige manier de leerlingen zo goed mogelijk les te geven. Vooral door gebruik te maken van de eigen creativiteit van de kinderen zie ik vaak hele mooie dingen ontstaan.

Maak ik zelf nog muziek? Ja zeker….Bij Harmonie Euphonia in Teteringen speel ik Fagot. Dwarsfluit en Piccolo speel ik bij Symphonieorkest Intermezzo in Rotterdam en Sempre Animato. Muziek maken is leuk maar samen met andere mensen nog veel leuker!

Cursussen van Anya Roeling