Terug

Esther van Rosmalen de Vries

Docent kunstbeschouwing

In 1994 heb ik mijn opleiding afgerond aan de Academie voor beeldende kunst St. Joost te Breda in het vakgebied vrije grafiek. Als kersverse grafica was de eerste actie om een grafische werkplaats in Breda op te richten genaamd RAAF die, niet geheel toevallig, van start ging bij Nieuwe Veste. 

De interesse in de inhoudelijke aspecten van de kunst was al daarvoor aangewakkerd, en vormt een rode draad in mijn werkzame leven zoals het organiseren van kunstprojecten waarbij ik heel veel kunstenaars heb mogen ontmoeten. Ik heb zo ook op verschillende plaatsen mogen werken zoals CBK West Brabant, CBK ‘s-Hertogenbosch, Electron en ben heden werkzaam bij Witte Rook, AIR netwerk Brabant en Nieuwe Veste.

De laatste jaren ben ik de waardevolle ontmoetingen met kunstenaars, en de inzichten die je daarmee kan verwerven, om aan het zetten in het geschreven woord. Er zijn zoveel mooie verhalen te vertellen over de kunst en die publiceer ik met heel veel andere kunstenaars/auteurs op het online platform van Witte Rook.

Wat ik persoonlijk heel belangrijk vind is het leren begrijpen van het kunstwerk en daarmee ook de motieven van de kunstenaar. Maar bovenal hoe het kijken naar kunst, en die ervaringen met anderen te delen, een verrijking is van het dagelijks leven waar kunst vanzelfsprekend thuishoort.

Cursussen van Esther van Rosmalen de Vries