Terug

Jan Willem Vis

Docent viool

Jan Willem Vis studeerde in de jaren '80 altviool bij Ervin Schiffer aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Vervolgens studeerde hij barokviool bij Marie Leonhardt. Daarna volgde hij een masterclass bij de Engelse barokviolist/dirigent Roy Goodman en speelde onder diens leiding in het EU Baroque Orchestra.

 Sinds die tijd speelde en speelt hij bij vele ensembles en orkesten in met name de 'oude muziek scene' zoals Concerto Köln, de Nederlandse Bach Vereniging, Anima Eterna Brugge, Concerto d'Amsterdam, Florilegium Musicum, Amsterdam Baroque Orchestra, Capella Mediterranae. 

Hij werkte ook mee aan vele CD opnames van bovengenoemde ensembles, waaronder symfonieën van Schubert, Beethoven, Haydn en Mozart, de Johannes Passion, Mattheus Passion en de orkestsuites van Bach. Hij is eveneens te zien op 'All of Bach' , het project van de Nederlandse Bachvereniging met opnames in beeld en geluid van alle werken van Bach. 

 Daarnaast speelt hij veel kamermuziek ; momenteel regelmatig met het 'Canned Classics' strijktrio en met 'Due Grande Viole'.

'Alle kennis, ervaring en passie voor muziek breng ik in de vioollessen graag over aan een ieder die, ongeacht leeftijd of niveau, met enthousiasme (alt)viool wil leren spelen. Centraal in de lessen staan de muzikale wensen en interesses van de leerling, die via het leren en verbeteren van vaardigheden en theoretische kennis mogelijk gemaakt kunnen worden'.

Cursussen van Jan Willem Vis