Agenda / Mei

26|05|2019

In The Spotlight

wanneer Vrijdag 24 t/m zondag 26 mei 2019
waar The Loads Industriekade 5, Breda (zaterdag)
  Stokvishallen Belcrumweg 58, Breda (vrijdag, zaterdag en zondag)
  Nieuwe Veste Molenstraat 6, Breda (zaterdag en zondag)
(ingang via St Jansstraat 18  & Oude Vest, Breda
toegang gratis

 
Een weekend lang zetten wij je zintuigen op scherp. Luister, proef, kijk, doe mee en ontdek de talenten van cursisten en leerlingen. Omdat we bouwen aan een nieuwe culturele markthal voor alle Bredanaars presenteren we niet alleen in ons eigen gebouw maar ook op andere plekken in de stad, namelijk Stokvishallen en The Loads.
 
Op maar liefst drie locaties staan cursisten en leerlingen ‘in the Spotlight’ op het gebied van muziek, theater, musical, beeldend en dans! Stippel je eigen route uit en ontdek ons gevarieerde programma. Je kunt zo binnenlopen, we verwelkomen en ontmoeten je graag!

Klik hier voor het programma op vrijdag 24 mei
Klik hier voor het programma op zaterdag 25 mei 

PROGRAMMA ZONDAG 26 MEI

Stokvishallen
Hier zijn maar liefst twee exposities van cursisten beeldend en schrijven te bekijken. Ook is er een interessant en gratis randprogramma voor jong en oud dat aansluit op het thema van de expositie ‘West meets East’. Tussen de kunstwerken door kun je bovendien genieten van theater én bijzondere muziekoptredens door leerlingen en docenten. Daar wil je toch bij zijn?

Expo jaarthema West meest East 
Al eeuwen vormt het continent Azië een fascinatie voor het westen, via handelsbetrekkingen uit het verleden tot verkenningen via internet, media, de kunsten en reizen in het heden. Zo’n 150 cursisten -jong en oud-  hebben zich laten inspireren door de kruisbestuivingen tussen West en Oost.
 
Expo eindwerk beeldend en schrijven 
Laat je inspireren door kunstwerken van cursisten en maak kennis met de docenten. Alle disciplines zijn aanwezig: van pottenbakken tot steenkappen, van schilderen tot edelsmeden en van games maken tot fotografie.  
 
Reis naar Batik (doorlopend)
In deze korte film van kunstenaar en batikvlogger Sabine Bolk doet zij verslag van haar batik reis door Indonesië. Dit najaar exposeerde ze een bijzondere collectie batiks in Nieuwe Veste.
 
Workshop Chinese kalligrafie (15.00)
Docente Yuk-Kan Yeung brengt het oude ambacht van kalligraferen tot leven. Ze vertelt over de wijsheid die achter het Chinees schrift zit. Kijk naar een demonstratie en probeer daarna zelf hoe je ‘eeuwigheid’ of ‘geluk’ in het Chinees schrijft. Beperkt plaats in deze workshop dus kom op tijd!

STROBOKOP door LINK theater (12+, 13.30 - 14.30)
In een land waar een streng regime heerst zoeken tien jongeren hun toevlucht in een huisje in the middle of nowhere. Hier kunnen ze doen en laten wat ze willen. Hier houdt niemand hen in de gaten. Hier zijn ze vrij. Maar hoe werkt dat: totaal vrij zijn? En is dat wel zo prettig?
 
Rondleiding West meets East door cursisten (16.00)

In deze unieke en éénmalige rondleiding vertellen cursisten over hun werkstukken. Kom luisteren!
 
Inschrijven en informatie (doorlopend)
Wil je weten welke lessen en cursussen we aanbieden? Hier krijg je antwoord op al je vragen. Onze cursussen starten meerdere keren per jaar, maar tussentijdse instroom is ook mogelijk. Voor instrumentale en vocale lessen muziek kun je je het hele jaar door inschrijven. 

Nieuwe Veste
Op zaterdagavond (volwassenen) én zondag (jeugd) spelen onze theater- en musicalklassen hun afsluitende presentaties. Er is een vol programma met veel verschillende korte voorstellingen voor alle leeftijden, zowel in de Balletzaal als in de Theaterzaal. Je kunt vragen stellen en je inschrijven voor de cursussen in het nieuwe schooljaar! Op zondag zie je het volgende:

Theaterzaal - Ingang St. Janstraat
11:30 Theaterklas 8-10 jaar: Het verwende prinsesje
13:00 Theaterklas 10-12 jaar: Monster & ik
14:30 Theaterklas 12-15 jaar: Raaf
16:15 Musicalklas 10-13 jaar Intensief: We zijn de tijd kwijt
 
Balletzaal - Ingang Oude Vest

12:15 Musicalklas 8-10 jaar (groep B): Alice in Wonderland
13:45 Musicalklas 8-10 jaar: Ik wil een dier
15:30 Musicalklas 10-12 jaar: Powershake
17:00 Musicalklas 12-16 jaar: Het spijt me
 
Lokaal B6 - Ingang St. Janstraat

13:00 Theaterfilmklas 10-13: Trash
14:30 Theaterfilmklas 10-13: Trash

Let op: wegens onze verbouwing is het niet mogelijk om binnendoor van de Balletzaal naar de Theaterzaal of Lokaal B6 te lopen. Kijk goed welke ingang je nodig hebt!