Agenda / Juni

04|06|2019

Maker Meet-up: Storytelling in Game of Thrones

Wanneer Dinsdag 4 juni 2019
Waar Nieuwe Veste Makersbase
Hoe laat 19.30 - 21.30 uur
Toegang Gratis

In april wordt het lange wachten beloond en start seizoen 8 van de serie Game of Thrones. Als dit feest voor het oog weer voorbij is, blikken we samen met de fans terug. We gaan in op de vraag: Hoe wordt het verhaal verteld in de verschillende media en hoe werkt dat? En welke mooie voorbeelden kunnen we laten zien die de kracht van de verschillende media illustreren?

In 1996 kwam het boek ‘A game of Thrones’, geschreven door George R.R. Martin uit, het eerste deel in de reeks romans genaamd ‘A song of Ice and Fire.’ De echte doorbraak voor het verhaal kwam echter in 2011, toen televisiezender HBO het avontuur aanging de geschreven tekst te vertalen naar film/TV. Als spin-off kwam game-ontwikkelaar Telltale Games in 2014 met eigen versie van het populaire verhaal.

De lezing wordt gegeven door Nina Kramer, Story Designer en Docent & Coördinator Immersive Storytelling CMD/Breda (Avans Hogeschool) en Sam van Vugt Instructional Designer bij Amadeus Hospitality en onlangs afgestudeerd aan CMD/Breda.