Agenda / Juni

14|06|2019

Koorbanken van de Grote Kerk

Wanneer Vrijdag 14 juni 2019, 14.00 - 16.00 uur
Waar Park Zuiderhout, Arnold Janssenlaan 46, Teteringen
Toegang Gratis

De afbeeldingen op de koorbanken van de Grote Onze Lieve Kerk in Breda geven op een bijzondere wijze de tijd weer waarin ze gemaakt zijn, ongeveer 1450. De houtsnijwerkjes onder de zittingen zijn een documentaire over wat Bredanaars vroeger als goed of slecht zagen, waarin ze geloofden, welke omgangsvormen en beroepen ze hadden, welke dieren ze bijzonder vonden, welke spreekwoorden en gezegden ze gebruikten en … niet te vergeten, waar ze om moesten lachen en de spot mee dreven.

De lezing wordt gegeven door Jan Korebrits van Gilde de Baronie.  

De Salonbibliotheek is een initiatief van Zorg voor elkaar Breda en Nieuwe Veste.
Kijk hier voor het volledige programma van Salonbibliotheken.
 

Zorg voor elkaarLogo Nieuwe Veste