Agenda / Januari

24|01|2020

Kamermuziek Breda: Ralph van Raat en Franca Treur

Wanneer Vrijdag 24 januari, 20.15 uur
Waar Concertzaal Nieuwe Veste
Kaartverkoop  

Archipel, het monumentale pianowerk van de in de Breda woonachtige componist Daan Manneke, is volgens pianist Ralph van Raat één van de beste grote pianocycli sinds lange tijd.​ ​Ralph van Raat, pionier en voorvechter van nieuwe en actuele muziek, maakt programma’s met inspirerende Nederlanders. Op 24 januari brengt hij schrijfster Franca Treur mee om het gesproken woord te verklanken. ​Franca Treur is geboren en opgegroeid in Zeeland. Haar roman ​Dorsvloer vol confetti ​(oktober 2009) was het meest bejubelde debuut in jaren. Ze won al veel literaire prijzen. Franca schrijft columns, essays en korte verhalen voor diverse media. Tijdens dit concert verklankt ze het gesproken woord.
 
Uitvoerenden:
Ralph van Raat, piano
Franca Treur, stem
 
Programma
Daan Manneke, Archipel