Agenda / Februari

14|02|2020

Kamermuziek Breda: Brisk en Amaryllis Dieltiens

Wanneer Vrijdag 14 februari, 20.15 uur
Waar Concertzaal Nieuwe Veste
Kaartverkoop  

De Belgische ster sopraan Amaryllis Dieltiens maakt samen met BRISK  een programma met 16​e​ ​en 17e eeuwse liederen voor zang en instrumenten: Engelse ​consort songs ​van Byrd en Nicholson, Italiaanse frottole​ ​en madrigalen van Gabrieli en Tromboncino, en Franse ​chansons ​van De Sermisy en Richafort. Verlangen, geluk, verdriet, jaloezie en afscheid komen allemaal voorbij. Teksten uit verschillende tijden over een tijdloos thema. Want hoe verschillend al deze werelden ook lijken, het gaat altijd weer over de liefde. Bij een concert van BRISK krijgt u stijl, sfeer, virtuositeit, luchtigheid en levendige vertolkingen van oude muziek op hoog niveau, uitgevoerd op een enorme verzameling van blokfluiten. Het repertoire van Amaryllis Dieltiens reikt van de vroege Barok tot en met de 20​e​ eeuw en bracht haar naar diverse grote festivals en concertzalen. 
 
Uitvoerenden:
Alide Verheij, Susanna Borsch, Marjan Banis en Bert Honig, blokfluiten
Amaryllis Dieltiens, zang
 
Programma:
Byrd, Nicholson, Gabrieli, Tromboncino, De Sermisy, Richafort, Knigge, Koolmees

Brisk en amaryllis