Agenda / Maart

16|03|2020

De inspiratiebronnen van Suzanne Jongmans

Wanneer Maandag 16 maart 2020
19.30 - 20.30 uur
Waar Nieuwe Veste, Theaterzaal, Molenstraat 6
Voor wie Vanaf 16 jaar
deelname € 5,00* - inschrijven
minimale deelname is 15, maximale deelname is 80
*De ticketprijs is inclusief servicekosten per ticket, maar exclusief betaalkosten (vanaf € 0,85 EUR). Tickets zijn ook verkrijgbaar bij de ontvanstbalie van Nieuwe Veste.
 
De ‘menina’ van Velásquez, de zwangere vrouwe Arnolfini van Van Eyck, en Rogier van der Weydens gesluierde ‘lady’: Suzanne Jongmans wekt hen tot leven in haar fotografische portretten. Die knipoog naar de oude meesters is echter maar één aspect van haar werk. Het gaat haar om verstilling, tijdloosheid, schoonheid. Die vindt ze zelfs in wegwerpmateriaal als schuimfolie en blik, waarmee ze de prachtige kostuums voor haar modellen ontwerpt. Tussen klassiek en modern, licht en donker, levenservaring en kinderlijke onschuld. Suzanne Jongmans (1977) woont en werkt in Breda.
 
Tijdens dit interview met de kunstenares verdiept Esther van Rosmalen, docent Kunstsalon, zich in de inspiratiebronnen voor de
portretten. Nadien is er de mogelijkheid voor het publiek om vragen te stellen en om Suzanne's pas verschenen boek, 'Moving through contrast', te kopen en te laten signeren. (Uitgeverij Lannoo publishers) 


Foto: The Receptive Mode