Agenda » Juni

04|06|2020

Webinar Boris Konrad


wanneer Donderdag 4 juni 2020  |  20.00 - 21.00 uur
waar Online
voor wie Volwassenen
toegang Gratis, van tevoren AANMELDEN
deelname Na aanmelden krijg je een peroonlijke link met toegang tot het webinar.
Deze link ontvang je één dag van tevoren.

Het geheugen van een olifant of van een naaktslak?
Geheugenwereldkampioen Boris Konrad zegt geen uitzonderlijk geheugen te hebben. “Een goed geheugen heeft niets te maken met talent of genen, maar alles met de juiste technieken en oefening”. U hebt een ‘slecht’ geheugen of dat denkt u. De realiteit is echter dat u niet weet hoe uw geheugen optimaal te gebruiken. Dat is in elk geval de stellige overtuiging van Boris.
Hoe zou u het vinden om presentaties zonder spiekbriefjes te kunnen geven en om de juiste cijfers te kunnen aanhalen in een belangrijke meeting? Om iedereen die u ooit eerder bent tegengekomen bij de juiste naam te kunnen aanspreken. Om nooit meer te moeten zeggen: het ligt op het puntje van mijn tong. Om niet telkens alles opnieuw te moeten googelen. Kortom, om alles te onthouden; wat u wilt en wanneer u dit wilt…

Webinar
In zijn webinar ontrafelt Boris de werking van ons geheugen en laat hij zien waartoe het in staat is – veel meer dan je denkt! – en wat je
moet doen om het gezond te houden. Een goed geheugen heeft niets te maken met aanleg, maar met een goede training, bewijst hij.

Boris Konrad
Dr. Boris Konrad (1984) is Neurowetenschapper, schrijver van "de geheimen van ons geheugen'en meervoudig wereld rekord houder in geheugensport. Ook is hij als  onderzoeker verbonden aan het Dondersinstituut voor Brein, Cognitie en Gedrag van de Radboud Universiteit te Nijmegen. Na zijn Master Natuurkunde en Informatica te hebben behaald aan de Technische Universiteit Dortmund, promoveerde hij aan de Max Planck Institute of Psychiatry in München tot Doktor met een onderzoek over bijzondere geheugenprestaties.
 
Prijzen
Boris haalde viermaal het Guinness Book of Records en won met zijn team zevenmaal het wereldkampioenschap geheugensport. Ook brak hij in 2015 zijn eigen wereldrecord door in 15 minuten 215 namen en gezichten te onthouden. Hij geeft wereldwijd lezingen en seminars en verschijnt regelmatig in de media. Intussen publiceerde hij drie boeken over het geheugen, waaronder het boek ‘De Geheimen van ons Geheugen’ dat aan de basis van zijn workshops ligt.
 
Georganiseerd in samenwerking met de bibliotheken Breda, Den Bosch, Midden-Brabant, Dommeldal en Veldhoven