Agenda » September

05|08|2020

Expositie: Leer een Ambacht

Wanneer 5 tot en met 31 augustus
Waar Nieuwe Veste bibliotheek zuid
Toegang gratisNieuwe Veste is dit jaar gestart met enkele cursussen waarin ambachtelijke vaardigheden en technische kennis centraal staan. We werken hierin met vakkundig geschoolde docenten die hun vakspecifieke kennis doorgeven rondom Tekenen, Schilderen en vanaf september 2020 ook Grafiek.
 
De basis van de cursussen ligt in het goed leren kijken en leren inschatten wat teken- en schildermateriaal op een plat vlak doet.
De onderwerpen die als basis kunnen dienen zijn klassiek: portret, model, dieren, landschappen, gebouwen en voorwerpen. Goed leren kijken betekent in dit geval het zien van de essentie en de karakteristieke kenmerken. Daar kan de tekenaar/schilder accenten leggen en eventueel lichtjes overdrijven.
 
In deze expositie tonen de cursisten Tekenen schetsen en studies met als thematiek de perspectivische ruimtelijkheid van een schaakbord met stukken. Ook hebben een aantal cursisten geschetst naar aanleiding van een natuurdocumentatie met dieren. Cursisten Schilderen hebben bijna alle lessen buiten in de natuur rondom Breda geschilderd. Ze exposeren een kleine selectie van de resultaten.

Voor meer informatie over de cursussen Leer een Ambacht kijk je hier