Agenda » Oktober

02|10|2020

Kamermuziek Breda: Cuarteto Quiroga

Wanneer Vrijdag 2 oktober, 20.15 uur
Waar Nieuwe Veste concertzaal
Toegangskaarten  

2020 is hét Beethoven jaar. Nieuwe Veste start dit nieuwe, veelbelovende seizoen van KAMERMUZIEK BREDA dan ook graag met een programma waarin een werk van deze componist te beluisteren is: String Quartetnr.15, opus 132. Vanuit Madrid is het Cuarteto Quiroga op bezoek. Het spel van het kwartet is verbluffend: spannend, loepzuiver, ongelooflijk energievol en in de adagio’s harten beroerend.

Deze topmusici spelen ook muziek van eigen bodem, o.a. ‘La Oración del Torero’, waarin Quiroga vol spanning, beheersing en temperament het gevecht tussen de toreador en stier laat klinken. Spaanser kan het niet worden.

UITVOERENDEN
Aitor Hevia, viool
Cibrán Sierra, viool
Josep Puchades, altviool
Helena Poggio, cello

PROGRAMMA
Turina, Ginastera, van Beethoven