Agenda » Oktober

30|10|2020

Kamermuziek Breda: Pauline Martin & Chamber Soloïsts of Detroit

Wanneer vrijdag 30 oktober, 20.15 uur
Waar Nieuwe Veste concertzaal
Toegangskaarten  

Pauline Martin komt met haar ensemble naar Nederland en onderweg vanuit het vliegveld haalt ze Olivier Patey op, soloklarinettist van het concertgebouworkest. Sinds de kop in Washington Post ‘Pauline Martin Dazzling Debut ‘gaat het geweldig met haar carrière. Ze is een veelgevraagd soliste en met haar Chamber Soloïsts is ze te vinden op wereldtop podia.

Soloklarinettist Olivier Patey is geboren in het Franse Lille, studeerde aan het Conservatoire Supérieur de Paris, waar hij afstudeerde met de hoogste onderscheiding.

Dit belooft een muzikaal hoogstandje te worden. Op het programma het fenomenale klarinettrio van Brahms, het prachtige pianokwintet van Sjostakovitsj en Prokofievs Ouverture voor piano, strijkers en klarinet.
Natuurlijk mag een Amerikaanse compositie niet ontbreken; hoe passend zijn Franz Waxmans ‘Variations on Auld Lang Syne’, waarin hij thema’s gebruikt van Sjostakovitsj en Prokofiev. Daarbij komen nog Prokofievs Ouverture voor piano, klarinet en strijkers ‘Op Hebreeuwse thema’s’.UITVOERENDEN

Pauline Martin, piano
Sibbi Bernhardsson, viool
Timothy Braun, viool
James Van Valkenburg, altviool
Erik Ásgeirsson, cello
Olivier Patey, klarinet

PROGRAMMA
Waxman, Händel-Halvorsen, Brahms,
Prokofiev, Sjostakovitsj