Agenda » Maart

03|03|2021

Online workshop Scratch met kunstmatige intelligentie 8+

Wanneer Woensdag 3 maart, 14.00 - 15.30 uur
Waar : Online
Toegang Gratis, na aanmelden via Eventbrite .
Dit keer gaan we aan de slag met kunstmatige intelligentie in Scratch. Wat is kunstmatige intelligentie en wat kunnen we ermee?
Wanneer kom je dit in dagelijkse leven tegen en is het echt zo makkelijk om dit zelf te maken. Stap voor stap neemt Makerscoach Sjoerd
je mee in deze bijzondere wereld en laat zien dat het helemaal niet zo moeilijk is. Je maakt zelfs je eigen programma die zelf kan leren.

Scratch
Met Scratch kun je visueel programmeren. Geen moeielijke commando's typen maar eenvoudig slepen. Zo leer je snel en gemakkelijk de basisbeginsellen van het programmeren.
Hiervoor hoef je niks te installeren en kan je geheel gratis gebruiken in de browser.

De workshop
De workshop begint om 14:00. Een kwartiertje van te voren zijn de Makerscoaches aanwezig om je nog eventueel te helpen. Dan gaan we aan de slag en leggen we de verschillende functies en mogelijkheden uit. Ondertussen kan iedereen meebouwen aan bijvoorbeeld een robot. Om 15:00 is het tijd voor vragen en om aan iedereen te laten zien wat je hebt gemaakt. Om 15:30 sluiten we af.

Jitsi
We maken gebruik van Jitsi. Dit is een programma net als zoom of teams maar helemaal gratis. Ook hiervoor hoeft niks te worden geïnstalleerd.
Wanneer er nog vragen zijn kan je altijd contact opnemen met de Makersbase. Stuur een mail naar makerscoach@nieuweveste.nl