Agenda » November

27|11|2021

Nieuwe Veste Bigband op concours in Hoofddorp

  • zaterdag 27 november
  • 15.45 - 16.30 uur
  • Schouwburg De Meerse (grote zaal), Hoofddorp
  • Stichting Meer Jazz
Acht big bands uit Nederland zullen dit jaar deelnemen aan het jaarlijkse Nationaal Big Band Concours.

In de Grote en Kleine Zaal van Schouwburg De Meerse gaan de bands de strijd aan verdeeld over een eerste klasse en een top klasse.
Een deskundige jury zal rond 17:30 bepalen wie er - per podium - met de eerste en tweede prijs en solistenprijs aan de haal gaan. 

De Nieuwe Veste Bigband is geselecteerd om deel te nemen aan dit concours.
Opgericht in 1998 als ensemble van Nieuwe Veste, is de bigband uitgegroeid tot een hecht collectief.
In samenwerking met Nieuwe Veste verzorgt de bigband begeleiding bij examens en speciale themaconcerten met docenten van Nieuwe Veste. De bigband speelt op festivals, feesten en concoursen. De band wordt geprezen om en gekenmerkt door het samenspel, dynamiek, creatieve solisten en goede zanger. Ook in kroegen weet de band de sfeer van een authentieke jazzclub te brengen.

In 2004 verscheen de cd ‘Veste Styles’ die met lof en enthousiasme is ontvangen door muziekliefhebbers en recensenten. In 2011 is de tweede cd ‘Vestify’ uitgekomen met daarop een gevarieerd repertoire en bijzondere arrangementen.
De Nieuwe Veste Bigband heeft over de jaren deelgenomen aan meerdere bigbandfestivals en concoursen. In 2017 heeft het de 1e prijs mogen ontvangen op zowel het Bigband Festival op de Gentse Feesten als ook het Bigband Festival Brielle.
De Nieuwe Veste Bigband staat onder leiding van Hans Bloemen, trompetdocent van Nieuwe Veste en voormalig lead-trompettist van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.