Agenda » Januari

07|01|2022

KAMERMUZIEK BREDA: NIEUWJAARSCONCERT: ENSEMBLE LUMAKA

  • vrijdag 7 januari
  • 20.15 uur
  • Nieuwe Veste concertzaal
  • alle leeftijden
  • bestellen
NIEUWJAARSCONCERT: ENSEMBLE LUMAKA
Een nieuw jaar, nieuwe deuren gaan open. Tijdens dit nieuwjaarsconcert gaat Ensemble Lumaka terug in de tijd en verwelkomt ons in een 30’er jaren salon: het denkbeeldige appartement van componiste Rosy Wertheim. De musici overleggen hardop hoe ze het publiek mee kunnen nemen in hun zoektocht naar Rosy’s sporen en de tijdgeest van die 30er jaren in Parijs: smeltkroes van beroemde componisten, schrijvers, filosofen, couturiers en acteurs. Stel dat je Strawinsky, Milhaud, Honegger en ook Coco Chanel kunt ontmoetenen aanwezig zijn bij hun stevige discussies over politiek, kunst en filosofie. Wellicht laat Rosy ook haar nieuwste compositie horen en speelt er iemand de nieuwste klassieker van Ravel? Ensemble Lumaka opent de deuren naar die
levendige en spannende tijd.

UITVOERENDEN
Saskia Viersen, viool
Martina Forni, altviool
Charles Watt, cello
Jana Machalett, fluit
Miriam Overlach, harp

PROGRAMMA
Maurice Ravel, Claude Debussy, André Jolivet, Darius Milhaud, Rosy WertheimBreda wil meer op het gebied van Klassieke Muziek. Onze programmeur Evelien Holster is sinds dit seizoen ook klassiek programmeur bij Chassé. Op het podium van Nieuwe Veste ligt de nadruk op Kamermuziek. Op het podium van het Chassé Theater zijn grotere gezelschappen welkom en hier zijn natuurlijk veel meer theatrale mogelijkheden. 
Hier vindt u meer informatie over dit programma.