Agenda » Juli

13|07|2022

Expositie Zomerpareltjes - Dress Up!

  • Van woensdag 13 juli tot en met zaterdag 17 september
  • openingstijden Nieuwe Veste
  • Nieuwe Veste
  • gratis
Van 14 juli t/m 17 september exposeren we de meest toffe, originele en kleurrijke outfits in de expositieruimtes van Nieuwe Veste.
Deelnemers zijn allen Bredanaars, sommige kunstenaars en mode-ontwerpers, anderen zijn mensen die een outfit kochten, kregen of zelf ontworpen hebben, alles met een speciaal verhaal.

Kledingstukken vanuit alle windstreken en variërend van stoer, opvallend en extravagant tot klassiek, traditioneel of verhullend. Van eigen ontwerp, zelfgemaakt, gerepareerd, gekoesterd, pas gekocht of bewaard voor een speciaal moment. Wij laten bovendien ook de verhalen van de dragers en makers achter de kledingstukken zien!
Bij ieder kledingstuk hoort een label, hierop lees je de persoonlijke verhalen over de outfits.

Meedoen met de expositie Dress up?
Gedurende de expositie kun je nog steeds meedoen. Er hangen lege hangers waaraan jouw outfit kan komen te hangen.
Mail een foto van je kledingstuk naar:c.verwaaijen@nieuweveste.nl en wij nemen contact met je op.

Dress up Give away
Misschien heb jij nog een prachtige outfit die niet meer past bij je huidige kledingstijl of al jaren in je kast hangt te pronken zonder dat iemand dat ziet? Je kunt een ander hier misschien wel heel blij mee maken. Sommige kledingstukken zijn zo speciaal, die moeten gewoon gedragen worden! Bovendien draagt het doorgeven van kledingstukken bij aan een duurzame wereld. Gedurende de expositieperiode van deze expositie is het voor iedereen mogelijk om een kledingstuk gratis mee te nemen van dit rek. Je mag een nieuw item terughangen maar dit is niet verplicht. Alles mag: zelf gekocht, ooit gekregen, hand gemaakt of bewaard voor een speciaal moment. We zijn benieuwd welke zomerpareltjes er tot 17 september worden doorgegeven.

Let op: de expositie start bij de expowand entree Molenstraat maar loopt door naar de Muziekgang op etage 2.


outfit van Elizabeth


outfit Zsanet