Agenda » September

06|09|2022

Responsible dad: lezing over de rol van vaders bij de opvoeding

  • dinsdag 6 september
  • 13.30 - 15.30 uur
  • Nieuwe Veste, Concertzaal
  • via Eventbrite
Sinds 2019 is Nieuwe Veste betrokken bij een Europees project rondom het thema 'Responsible dad'. We wisselen ervaringen uit met andere bibliotheken in Europa, met als doel vaderbetrokkenheid bij opvoeding en leesbevordering te vergroten. Afgelopen maanden hebben we diverse activiteiten georganiseerd, om te onderzoeken hoe we in Breda een aanbod kunnen verzorgen, dat aansluit aan de behoefte van vaders en hun kinderen.

In september ontvangen wij medewerkers van bibliotheken in Estland en Polen. We hebben een gevarieerd programma samengesteld, om hen te laten zien hoe de stand van zaken is in Breda.

Op dinsdag 6 september is er een lezing van Trias Pedagogica, expertisebureau op het gebied van vaderschap, opvoeden en interculturele pedagogiek. Zij zijn betrokken bij vele onderzoeken en delen ook mooie praktijkvoorbeelden van projecten met ouders en vaders in het bijzonder. De lezing biedt organisaties handvatten om vaders te bereiken en te betrekken.

We nodigen je van harte uit om de lezing bij te wonen en mee te praten. Deel deze uitnodiging gerust voor een collega of partner, voor wie het onderwerp vaderbetrokkenheid relevant is.

Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. Wel graag even aanmelden via Eventbrite
NB De lezing is in het Engels.

Programma dinsdag 6 september
  • 13.30 -14.00 uur Inloop met koffie
  • 14.00 - 15.30 uur Lezing