Agenda » September

15|09|2022

Talk of the Town: Hoe ontwerpen we een fijne stad in een wereld vol smartphones?

Sinds april houdt Bredata van de gemeente Breda een reeks bijeenkomsten die gaan over de vraag of technologie ons beter maakt. En wat is dan ‘beter’? Deze sessies vinden plaats onder de noemen ‘Talk of the Town.’ 

Onze samenleving digitaliseert in een hoog tempo. Dat heeft ook impact op de stad. Zorgt voor veranderingen. Wat vinden we daar eigenlijk van? Zou dat beter kunnen? Of anders? Daarover wil Bredata met u in gesprek. 
Onder leiding van de Bredase technofilosoof Rens van der Vorst gaan we op een prikkelende wijze in gesprek over de invloed van technologie. Hij leert ons op geheel eigen wijze beter na te denken over onze relatie met technologie en de omgeving.

Talk of the Town #3
De derde bijeenkomst van Talk of the Town is op donderdag 15 september om 16.00 uur (inloop 15.30 uur). En heeft als thema ‘Hoe ontwerpen we een fijne stad in een wereld vol smartphones?’.
De smartphone is niet meer weg te denken. Sterker nog, de smartphone kan steeds meer, waardoor je het apparaat ook altijd bij je moet hebben. Is de smartphone een vloek of een zegen? Of allebei? En hoe veranderen we die balans? Daarover wil Bredata met je in gesprek.

Onder leiding van de Bredase technofilosoof Rens van der Vorst worden we samen bewust van onze relatie met onze smartphone en denken we na over hoe we de stad nog leuker kunnen maken met betere mobiele technologie.
Wil je het boek van Rens ‘Appen is het Nieuwe Roken’ als aandenken? Meld je dan zeker aan voor deze bijeenkomst via Talk of the Town | Breda.

Afsluitend is er een borrel rond 17.30 uur. Iedereen met interesse voor de impact van technologie op de stad is welkom.

Bredata: waarom en hoe in Breda?
Digitalisering en ‘smart city’: termen die je steeds vaker ziet en hoort. Wat betekenen ze precies, waarom is Breda er zo actief mee bezig en wat hebben inwoners, ondernemers, studenten en bezoekers eraan? Gemeente Breda heeft hier met de stad een visie (Masterplan) op gemaakt, zodat initiatieven elkaar kunnen versterken. Om slimme combinaties te maken, kennis te delen en snel en efficiënt te werken aan het realiseren van Bredase ambities. Om zo samen de stad grenzelozer, gastvrijer en groener te maken.

Daar doen we het voor: bijdragen aan de kwaliteit van leven in Breda. Een stad met een top-of-the-bill digitale infrastructuur waar tegelijkertijd ruimte is voor rust en voor dynamische interactie en waar we samen werken en elkaar ontmoeten. In 2030 excelleert Breda als stad met optimale digitale mogelijkheden waar de menselijke maat voorop staat.