Agenda » September

24|09|2022

Flip the page Ya Bookfest

 • zaterdag 24 september
 • 10.30 - 16.30 uur
 • Nieuwe Veste
 • € 7,50
 • Eventbrite


Ben jij of ken jij een echte YA-liefhebber? Ontmoet (inter)nationale bestseller YA-schrijvers én andere YA-lovers op Flip the Page YA Bookfest.

Op zaterdag 24 september vindt de eerste editie plaats van Flip the Page YA Bookfest in Nieuwe Veste Breda. Flip the Page YA Bookfest is gericht op lezers van Young Adult-boeken en wordt georganiseerd door de boekhandels Lattés & Literature, Libris Buitelaar, de Kinderboekentuin en Nieuwe Veste.
 
In de ochtend kunnen YA-liefhebbers hun favoriete Nederlandstalige schrijvers het hemd van het lijf vragen. Daarna is er een signeersessie met de auteurs. Live aanwezig zijn:
 • Chinouk Thijssen
 • Tom de Cock
 • Cindy Paul & Renée Zonneveld 

In de middag zijn de internationale auteurs aan de beurt. Zij zijn aanwezig via Zoom:
 • Neal Shusterman
 • Karen McManus
 • Kathleen Glasgow 

Tussen de schrijversoptredens door is er genoeg te doen. Zo is er de hele dag door een bookish market, een Selfie Wall waar je op de foto kan met je favoriete boekkarakter, een YA-quiz en ook kunnen YA-lovers hun boeken ruilen.
Ook zijn er allerlei workshops!
 
De activiteit vindt plaats in de Boekenweek van Jongeren 
Daar moet je bij zijn!

PROGRAMMA
 
10.30 – 11.00 uur           Haal je goodiebag en breng een bezoek aan de bookish market
11.00 – 16.00 uur           Doorlopend: bookish market, Selfie Wall speeddates & boekenruilen, YA-quiz en meer…
11.00 – 12.00 uur           Q&A met Chinouk Thijssen, Tom de Cock en Cindy Paul & Renée Zonneveld
12.00 – 13.00 uur           Signeersessie en Meet & Greet
12.30 – 13.30 uur           Workshops ronde 1
13.45 – 14.45 uur           Workshops ronde 2
15.00 – 16.00 uur           Livestream met Neal Shusterman, Karen McManus, en Kathleen Glasgow
 
WORKSHOPS 
Schrijf je in voor één of twee rondes. Alle workshops verschijnen in ronde 1 en 2:

1. Workshop 'Maak je eigen booknook' door makerscoach Sven
Maak je eigen booknook! Een booknook is een bookish miniatuurhuisje dat je tussen je boeken kan plaatsen. 
Bij deze workshop betaal je € 5,00 voor de materiaalkosten.
 
2. Workshop 'Haak je eigen boekenlegger' door Carolien van Libris Boekhandel Buitelaar
Haken is helemaal hip! Leer de basis van het haken tijdens deze workshop en haak je eigen boekenlegger.
 
3. Workshop 'Booktok' door Gayotic_Bookworm
BookTokker Gayotic_Bookworm legt uit hoe creatief je kan zijn met BookTok, zodat meer volgers je weten te vinden op TikTok. Zij heeft meer dan 160 K volgers op TikTok.

4. Schrijfworkshop ‘Elk schrijfadvies is onzin’ door Cindy Paul & Renée Zonneveld
Nou ja, niet complete onzin natuurlijk. Maar veel advies wordt te pas en te onpas gegeven aan schrijvers. Zonder dat mensen écht weten wat het betekent. Daarom leggen we in deze workshop uit hoe je de meest voorkomende schrijfadviezen moet interpreteren. Zodat jij straks fluitend aan de slag kunt. Met natuurlijk leuke opdrachten tussendoor!

5. Schrijfworkshop ‘Fantasy World Building’ door Jeroen van Unen
Wat maakt de verhalen van Harry Potter en Lord of the Rings zo goed? Fantasy kent een hele eigen verhaalwereld. Tijdens deze workshop van fantasy schrijver Jeroen van Unen leer je hoe je een fantasywereld op verschillende manieren kan opbouwen en leer je hoe je nieuwe wezens kan scheppen, waarna je zelf aan de slag gaat.
 
Houd ons programma in de gaten voor updates over meer workshops en het tijdschema.
Het programma kan nog wijzigen.


 
AUTEURS
Neal Shusterman
De Amerikaanse sci-fi schrijver Neal Shusterman, bekend van Dor en Zeis (‘Scythe'), werd al bekroond met vele awards voor zijn werk als schrijver. Zijn meest recente dystopische YA-novel Game Changer verscheen onlangs in juli 2022. De YA-novel Zeis is genomineerd als Beste Boek voor jongeren in de categorie Vertaald. Wanneer hij geen boeken schrijft, werkt hij ook mee aan vele televisieseries, waaronder een serie die hij samen met zijn zoon Jarrod produceert.

Karen McManus
YA-thriller schrijfster Karen McManus stond met haar debuut One of us is lying (‘Een van ons liegt’) 160 wekenlang op de New York Times bestsellerlijst. De hitserie One of us is lying op Netflix volgde dan ook snel. Inmiddels heeft ze meerdere succesvolle thrillers uitgebracht.

Kathleen Glasgow
Kathleen Glasgow schreef de New York Times bestsellerroman Girl in Pieces, waarna de andere TikTok-sensaties How to make friends in the dark en You'd be home now volgde. Haar boeken zijn in meer dan 24 landen gepubliceerd.

Chinouk Thijssen
De populaire YA-thrillerschrijfster Chinouk Thijssen won met haar boek Gegijzeld de felbegeerde Jonge Jury Prijs. Zij vertelt al haar hele leven verhalen, maar pas toen ze twintig was begon ze met haar eerste boek. Zij heeft meerdere succesvolle thrillers uitgebracht, Je hebt één nieuwe volger en de Truth or Dance-trilogie. Daarnaast schrijft ze ook kinderboeken en bezoekt ze scholen om jongeren te laten zien dat er voor iedereen een boek bestaat.

Tom de Cock
Tom de Cock debuteerde onlangs met de dystopische YA-roman Lily, dat genomineerd is voor het Beste Boek voor Jongeren 2022. De voorbije tien jaar werkte hij achter de schermen aan de meest uiteenlopende programma's bij de Belgische radiozender MNM. Sinds 2020 richt hij zich volledig op het schrijven van boeken, televisie en podcasts.

Cindy Paul en Renée Zonneveld
Schrijver Cindy Paul en illustrator Renée Zonneveld hebben samen inmiddels vier boeken in eigen beheer uitgegeven onder de naam Ever After Print. In hun fantasy boeken (i.e. For Ever, People Notice the Rain) staan LHBTQ+ karakters centraal.