Agenda » Oktober

07|10|2022

KAMERMUZIEK BREDA: Intercontinental Ensemble

  • vrijdag 7 oktober
  • 20.15
  • Nieuwe Veste Concertzaal
  • tickets
INTERCONTINENTAL ENSEMBLE
Het Intercontinental Ensemble werd in 2012 in Amsterdam opgericht. De jonge leden komen uit allerlei landen van de verschillende continenten. Het ensemble richt zich zowel op het spelen van origineel nonet-repertoire als op het maken en spelen van zelfgemaakte arrangementen. Op deze avond brengen de musici de sopraan Channa Malkin mee. In het programma worden twee componisten samengebracht die de hart en van operaliefhebbers sneller laten slaan: Mozart en Strauss. Channa Malkin en het Inter continental Ensemble presenteren een programma met aria’s, liederen, ouver-tures en orkestrale werken in bewerkte versies voor nonet.

UITVOERENDEN
Channa Malkin, sopraan / Ernst Spyckerelle, viool / Iteke Wijbenga, altviool / Simon Velthuis, cello / Jorge Hernandez, contrabas / Ivan Cheng, hobo / Alfonso Manzanera Rojo, klarinet / Simao Fonseca, hoorn / Daniel Garrido Iglesias, fagot / Eliska Horehledova, fluit

PROGRAMMA
W. A. Mozart: Ouverture Le Nozze di Figaro / Exsultate, jubilate (KV 165) / Quando avran fine omai (Idomeneo KV 366) R. Strauss: Till Eulenspiegel / Lieder: Ich wollt ein Strausslein binden (Op. 68), Kornblumen (Op. 22), Wasserrose (Op. 22), Amor (Op. 68)