Agenda » Oktober

21|10|2022

KAMERMUZIEK BREDA: Alma Quartet

  • vrijdag 21 oktober
  • 20.15 uur
  • Nieuwe Veste Concertzaal
  • tickets
ALMA QUARTET
Het Alma Quartet (gevormd in 2014) bestaat uit vier strijkers uit het Concertgebouworkest en werkte samen met grote namen als Jean-Yves Thibaudet, New Cool Collective en Samuel Adams (‘composer in residence’ van Het Concertgebouw). Met het debuutalbum ‘Schulhoff Complete String Quartets’ stond het viertal meteen stevig op de kaart en ook het recente Korngold-album wordt nationaal en internationaal hoog aangeschreven. Werken van Dutilleux en Glass voor strijkkwartet verschenen recentelijk exclusief op vinyl. Concerten van het Alma Quartet waren te beluisteren op vele nationale en internationale podia, zoals in Berlijn, Praag en Bilbao. Maar vanavond gewoon op het bescheiden podium van Nieuwe Veste.

UITVOERENDEN
Marc Daniel van Biemen, viool / Benjamin Peled, viool / Jeroen Woudstra, altviool / Clément Peigné, cello

PROGRAMMA
J. Haydn: Strijkkwartet Nr. 2 in D Op. 76
A. von Zemlinsky: Strijkkwartet Nr. 3 Op. 19
E. Korngold: Strijkkwartet Nr. 1 in A Op. 16