Agenda » December

16|12|2022

Kamermuziek Breda: De Frommermannen met Peter Blok

  • vrijdag 16 december
  • 20.15 uur
  • Nieuwe Veste Concertzaal
  • tickets
FROMMERMANNEN
De Frommermannen komen een muzikaal kerstfeest bij Nieuwe Veste vieren en ze brengen één van de meest gevierde toneelspelers van dit moment mee: ras verteller Peter Blok. In 2005 vonden zes muzikale vrienden elkaar in hun liefde voor de Comedian Harmonists. In opdracht van het Grachtenfestival brachten zij in dat jaar een avondvullend programma (regie: Peter Blok), dat weer stem gaf aan de muziek van de in 1935 door de nazi’s verboden Comedian Harmonists. Als eerbetoon vernoemden zij zich naar de oprichter van de Comedian Harmonists: Harry Frommermann. Op hun veelzijdig repertoire staan nostalgische hits, klassieke pareltjes en hedendaagse meezingers op het hoogste niveau vreedzaam naast elkaar. Vanavond hoort u mooie kerstliederen van o.a. Holst, Wolf en Fitzgerald, afgewisseld door prachtige, grappige en ontroerende teksten door Peter Blok die reflecteren op het kerstgevoel. Een mooi kerstfeest met deze grootmeesters van het stemmentheater.

UITVOERENDEN
Jan-Willem Schaafsma, tenor / Erik Slik, tenor / Fabian Egli, bariton / Jan Willem Baljet, bariton / Timotheus Maas, bas / Paul van Utrecht, gitaar / Maurice Lammerts van Bueren, piano / Peter Blok, voordracht

PROGRAMMA
O.a. W. Szymborska, K. Moraeus, M. Nijhoff, W. Pijper, J. van Lennep, S. Carmiggelt, G. Holst, E. Fitzgerald.