Agenda » Januari

13|01|2023

KAMERMUZIEK BREDA: Thomas Beijer, piano

  • vrijdag 13 januari
  • 20.15 - 22.15 uur
  • Nieuwe Veste Concertzaal
  • tickets
THOMAS BEIJER
Thomas Beijer is een multi talent. Hij is naast pianist ook componist, arrangeur, tekenaar en schrijver van scenario’s en boeken. Nederland heeft zijn enorme talenten herkend en erkend. In januari 2022 won Thomas de Nederlandse Muziekprijs en in 2007 de eerste prijs op het Young Pianist Foundation Nationaal Pianoconcours, waarmee hij zich plaatste aan de top van een nieuwe generatie jonge pianisten in Nederland. De internationale jury omschreef hem als “een zeer interessante muzikale persoonlijkheid met onderscheidende ideeën over muziek, een waar kunstenaar”. Het repertoire van Thomas Beijer reikt van 17-eeuwse muziek tot en met hedendaagse composities, zoals de liederencyclus Loch Without A Key: liederen geïnspireerd door de COVID-19 lockdown.

UITVOERENDEN
Thomas Beijer, piano

PROGRAMMA
Franz Schubert: 6 Moments Musicaux D 780
Rudolf Escher: Arcana Manuel de Falla: 4 Piezas Españolas
Frédéric Chopin: Sonate nr. 3 in b Op. 58