Agenda » Oktober

27|10|2023

Kamermuziek Breda: Trio Pedano

  • vrijdag 27 oktober
  • 20.00 - 22.00 uur
  • Nieuwe Veste Concertzaal
  • tickets
TRIO PEDANO
Drie jonge zeer getalenteerde musici brengen een prachtig romantisch programma om bij weg te dromen. Zusjes Anuschka (21) en Maria (19) Pedano maken al vanaf hun jongste jaren samen muziek en hebben al een carrière opgebouwd waar menig musicus van droomt. Anuschka begon op 9-jarige leeftijd op altviool na het horen van een CD van Janine Jansen, waarbij ze vooral van de Romance van Max Bruch geen genoeg kon krijgen. Maria werd op jonge leeftijd verliefd op de hobo en beschikt ook over een buitengewoon zangtalent. Haar Franse chansons klinken prachtig. Op piano Illia Fialko. Een pianist afkomstig uit een zeer muzikale Oekraïense familie. Hij is laureaat van diverse internationale concoursen en geeft regelmatig concerten in Europa.

UITVOERENDEN
Maria Pedano, hobo en zang
Anushka Pedano, altviool
Illia Fialko, piano

PROGRAMMA
J. A. Klughardt: ‘Schilflieder’ voor hobo, altviool en piano
C. Schumann: Drie Romanzen voor viool en piano op. 22, Andante molto
C. Franck: Vioolsonate in A majeur
I. Fialko: Preludes voor piano
Franse chansons van o.a. Edith Piaf, Jacques Brel, Yves Montand, Zaz en Charles Aznavour