Agenda » November

24|11|2023

Expositie Everyday War

  • Van vrijdag 24 november tot en met maandag 18 december
  • hele dag
  • Bredaplein, Nieuwe Veste
Vanaf 24 november is de expositie van het Oekraïense illustratieduo studio seri/graph te zien op het Bredaplein in Nieuwe Veste.

Door het delen van documentaire comics laten Jenya Polosina en Anna Ivanenko  aan de wereld zien wat er in het land speelt. Hun indringende strips tonen dat de oorlog nog steeds gaande is, ook al horen we daar in het nieuws steeds minder over.

Over studio seri/graph
Voor de invasie maakten Jenya en Anne geïllustreerde projecten, zines en zeefdrukken. In 2015 waren ze medeoprichters van PRINT FEST, het eerste festival voor drukwerk in Kiev. Daarnaast illustreerde het duo verschillende boeken en maakten ze veel multidisciplinaire projecten tussen illustratie en andere disciplines. Naast de gezamenlijke projecten, werken ze ook afzonderlijk van elkaar als illustrator met elk hun eigen thema’s en werkwijzen. 

Sinds 2022 is studio seri/graph bijna uitsluitend overgestapt naar oorlogsgerelateerde projecten. Ze maken strips, grafische interviews en reportages. Hierin documenteren ze eigen ervaringen en de verhalen van vrienden en mensen die ze ontmoeten. De huidige angst en onzekerheid in Oekraïne is iets dat wij ons niet kunnen beseffen. Door te reflecteren op de gebeurtenissen en te illustreren wat er gebeurt, maakt het werk van Jenya en Anna de oorlogssituatie wereldwijd zichtbaar.