Agenda » November

24|11|2023

Kamermuziek Breda: Camerata Trajectina met Ingmar Heytze

  • vrijdag 24 november
  • 20.00 - 22.00 uur
  • Nieuwe Veste Concertzaal
  • tickets
CAMERATA TRAJECTINA, EEN TAALPROEVERIJ MET INGMAR HEYTZE
De kracht en schoonheid van het woord: een onuitputtelijke bron voor muziek en voor poëzie. Gezongen gedichten in de weelderige lyriek van de 16e en 17e eeuw staan tegenover de lichtvoetige en humoristische poëzie van Ingmar Heytze. Onderga de muzikaliteit in zijn voordracht, die Camerata Trajectina een passend weerwoord geeft. De fluiten naast de dansende lettergrepen, de harp naast de ruisende klinkers. Reken op veelzeggende contrasten en verrassende overeenkomsten. Proef vlammende passie, donkere wanhoop, prille onzekerheid en bittere teleurstelling. Hoor het tijdsverschil wegvloeien op golven van dichtkunst. Willem Wander van Nieuwkerk (1955) schreef de liedcyclus ‘Aan de Bruid’ op gedichten van Ingmar Heytze en arrangeerde het speciaal voor het instrumentarium van Camerata Trajectina.

UITVOERENDEN
Camerata Trajectina en Ingmar Heytze

PROGRAMMA
Nederlandstalig liedrepertoire