Agenda » December

22|12|2023

Kamermuziek Breda: Brisk en Hans Thissen

  • vrijdag 22 december
  • 20.00 - 22.00 uur
  • Nieuwe Veste Concertzaal
  • tickets
BRISK EN HANS THISSEN
PLEIDOOI VOOR HET WONDER

In 1986 trad BRISK voor het eerst op, het concert van 22 december 2023 zal voor het veelgeprezen kwartet één van de laatste zijn. Daarmee wordt een lange carrière - vol avontuurlijke programma’s waarin de grenzen van het blokfluitkwartet voortdurend werden verkend en verlegd – afgesloten.
Vanavond brengt BRISK muziek voor advent en kerst uit verschillende eeuwen samen en verrast het publiek met een pleidooi voor het wonder. De rode draad in het programma is de melodie van het Frans kerstliedje ‘une jeune fillette’. Acteur Hans Thissen brengt muzikale werelden samen door poëzie te lezen over advent en kerst en het publiek in korte gespeelde scènes aan het denken te zetten over de betekenis, magie en beleving van het wonder; basis voor eeuwen adembenemend mooie kerstmuziek.

UITVOERENDEN
Brisk
Hans Thissen

PROGRAMMA
Muziek van Praetorius, Hassler, Sweelinck, Bach, Brahms, Max Knigge, Willem Wander van Nieuwkerk en Izak de Dreu