Agenda

25|02|2019

Boek in Beeld: If Beale Street Could Talk

wanneer Maandag 25 februari 2019 om 19.30 uur
waar Chassé Cinema, zaal 1
prijs € 11,50 (prijs bij online bestellen)
€ 10,50 (scholier, student, CJP)
Toeslag aan de balie of telefoon: € 0,50
reserveren 076 5303132
www.chasse.nl

Boek in Beeld is dé cursus voor lezende kijkers en kijkende lezers. Onder de bezielende leiding van film- en literatuurkenner Harry Peters maak je nader kennis met de mooiste en nieuwste boekverfilmingen. 

Ieder seizoen zijn er vier avonden waarop een film wordt vertoond die is gebaseerd op een boek. Elke avond begint met een inleiding over het boek (en de schrijver) en de film (en de maker). Na de film is er een nabespreking. Iedere deelnemer ontvangt een reader met achtergrondinformatie over film èn boek.

If Beale Street could talk
Harlem, New York, begin jaren ’70. Na een jarenlange vriendschap durven Clementine ‘Tish’ Rivers en Alonzo ‘Fonny’ Hunt toe te geven aan hun liefde voor elkaar. Ze dromen van een toekomst samen.

Alles verloopt voorspoedig, totdat Fonny valselijk wordt beschuldigd van een verkrachting. Hij belandt in de gevangenis. Op datzelfde moment ontdekt Tish dat ze zwanger is. Samen met haar familie doet ze er alles aan om te bewijzen dat Fonny onschuldig is. Tish voelt zich machteloos maar ondanks alles houdt zij hoop en vertrouwt zij op de liefde tussen haar en Fonny

If Beale Street could talk schetst een intiem portret over het onvoorwaardelijke vertrouwen in de liefde, de liefde die alles overwint. Geregisseerd door Barry Jenkins (Moonlight, 2016) en gebaseerd op het gelijknamige boek van James Baldwin. De film kreeg drie Golden Globe nominaties: Beste dramafilm, Beste script en Beste vrouwelijke bijrol (Regina King).

regie: Barry Jenkins / drama / met: KiKi Layne, Stephan James, Regina King, Colman Domingo / Verenigde Staten 2018, 120 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

De films
maandag 21 januari 2019 Das schweigende Klassenzimmer
maandag 25 februari 2019 If Beale Street could talk
maandag 18 maart 2019 avond 3
maandag 1 april 2019 avond 4