Agenda

05|09|2018

BredaPhoto 2018


To infinity and beyond

Onder deze titel onderzoekt de achtste editie van BredaPhoto Festival wat de impact is van de almaar voortrazende wetenschap. Brengt die vooruitgang? Of openen we een doos van Pandora vol met nare verrassingen?

Fotografen tonen de kansen, de gevaren en de dilemma’s. Zij nemen de ruimte om te laten zien wat zich voor onze ogen afspeelt, maar durven misschien ook wel een voorzichtige voorspelling te doen van wat ons staat te wachten.

To Infinity and Beyond is een titel die direct beelden oproept rondom het heelal en bijvoorbeeld ons sterrenstelsel. Bij ‘voortrazende wetenschap’ denk je waarschijnlijk aan robots en computers. Als je verder over het 2018-thema nadenkt, dan komt er een diversiteit aan associaties die veel breder is. Om de breedte van het thema te verkennen en om bezoekers daarin een guideline te geven heeft BredaPhoto 6 domeinen gedefinieerd. Het werk van de exposerende fotografen wordt daaronder (losjes) geclusterd. De domeinen zijn: cosmos, intelligence, biology, society, god en image.

Amateurweekend 22 en 23 september
Bij en in samenwerking met Nieuwe Veste zijn er ook een aantal activiteiten tijdens het amateurweekend in het kader van BredaPhoto.
Docent Erik Boot verzorgt tijdens het amateurweekend een workshop
Er komt er een pop-expo bij  Nieuwe Veste (meer informatie volgt)
Het SeniorWeb is aanwezig met een caravan, waar je terecht kunt met al je vragen over digitale fotografie, je tablet of je smartphone.

Koffie met...
Tijdens BredaPhoto worden er verschillende 'koffie met...' momenten georganiseerd bij Nieuwe Veste op de dinsdagochtenden.
De eerste vindt plaats op dinsdag 11 september, van 10.30 - 12.00 uur. Curator Geert van Eyck is dan te gast.