Agenda

25|05|2019

In The Spotlight

wanneer Vrijdag 24 t/m zondag 26 mei 2019
waar The Loads Industriekade 5, Breda (zaterdag)
  Stokvishallen Belcrumweg 58, Breda (vrijdag, zaterdag en zondag)
  Nieuwe Veste Molenstraat 6, Breda (zaterdag en zondag)
(ingang via St Jansstraat 18  & Oude Vest, Breda
toegang gratis

 
Een weekend lang zetten wij je zintuigen op scherp. Luister, proef, kijk, doe mee en ontdek de talenten van cursisten en leerlingen. Omdat we bouwen aan een nieuwe culturele markthal voor alle Bredanaars presenteren we niet alleen in ons eigen gebouw maar ook op andere plekken in de stad, namelijk Stokvishallen en The Loads.
 
Op maar liefst drie locaties staan cursisten en leerlingen ‘in the Spotlight’ op het gebied van muziek, theater, musical, beeldend en dans! Stippel je eigen route uit en ontdek ons gevarieerde programma. Je kunt zo binnenlopen, we verwelkomen en ontmoeten je graag!

Klik hier voor het programma 24 mei
Klik hier voor het programma 26 mei

PROGRAMMA ZATERDAG 25 MEI 

The Loads
Doe mee aan onze workshops en geniet ondertussen van verrassende optredens. Docenten muziek zijn aanwezig met hun instrumenten en ze vertellen je alles over wat jij weten wil! Er zijn hapjes en drankjes te verkrijgen aan de bar en er is een speurtocht voor kinderen.

Podium
Muziek kan je raken, ontroeren en plezier geven. Vanmiddag zie je hoe leuk het is om samen met anderen muziek te maken. Kijk en ontdek verschillende varianten van samenspel: ensemble, harmonie, koor of band. Een gevarieerd aanbod presentaties door leerlingen en docenten!
Op het podium staan:  
13.00 – Low Brass Kids
13.20 – Celestial Pro’s
13.40 – klarinet ensemble
14.00 – Plakband Confetti
14.20 – Breezers, dwarsfluitensemble
14.40 – Jumble Ants in China
15.00 – hobo/fagot ensemble
15.20 – Bags of Beans Band
15.40 -  saxofoonkwartet
16.10 – Beaufort, dwarsfluit ensemble
16.30 – Royal Sunset
 
Workshop Tekenen! (14.00 – 16.00)
Een keur aan muzikanten en instrumenten trekken deze middag aan je voorbij op het podium. Lukt het jou live verslag uit te brengen van wat je ziet? Pak een potlood, luister naar de tips van een ervaren vakdocent en ga aan de slag! 
 
Workshop Theater! (13.30 & 14.30 & 15.30)
Theater is spelplezier, mensen ontroeren, aan het lachen maken of aan het denken zetten. Vanmiddag kun je gratis uitproberen of het iets voor jou is.
 
Supercalifragilisticexpialidocious (13.40 & 15.00)
Een korte flash forward naar de supercalifragilisticexpialitastische voorstelling van de cursisten dans!
 
CirKus Wapama AL (15.00 – 17.00)
Het leven is een groot cirKus! Wat zouden we zijn zonder mensen die het leven grappiger, mooier en leuker maken?

Informatie & uitproberen!
Er is volop informatie en je kunt je inschrijven voor lessen en cursussen. Docenten zijn aanwezig om je meer te vertellen over instrumenten, je mag een instrument uitproberen en je kunt je aanmelden voor een proefles. Wil je weten welke lessen en cursussen we aanbieden? Bij de informatiekraam krijg je antwoord op al je vragen. Inschrijven kan direct bij de infokramen of online via onze website. Ben je tussen de 4 en 18 jaar en kun je vanwege financiële redenen geen kunst- of cultuureducatie volgen? Wellicht kan het Jeugdcultuurfonds iets voor je betekenen. Ook zij zijn aanwezig tijdens In The Spotlight.
 
Stokvishallen
Hier zijn maar liefst twee exposities van cursisten beeldend en schrijven te bekijken. Ook is er een interessant  en gratis randprogramma voor jong en oud dat aansluit op het thema van de expositie ‘West meets East’. Tussen de kunstwerken door kun je bovendien genieten van theater én bijzondere muziekoptredens door leerlingen en docenten. Daar wil je toch bij zijn?

Expo jaarthema West meest East 
Al eeuwen vormt het continent Azië een fascinatie voor het westen, via handelsbetrekkingen uit het verleden tot verkenningen via internet, media, de kunsten en reizen in het heden. Zo’n 150 cursisten -jong en oud-  hebben zich laten inspireren door de kruisbestuivingen tussen West en Oost.
 
Expo eindwerk beeldend en schrijven 
Laat je inspireren door kunstwerken van cursisten en maak kennis met de docenten. Alle disciplines zijn aanwezig: van pottenbakken tot steenkappen, van schilderen tot edelsmeden en van games maken tot fotografie.  
 
Reis naar Batik (doorlopend)
In deze korte film van kunstenaar en batikvlogger Sabine Bolk doet zij verslag van haar batik reis door Indonesië. Dit najaar exposeerde ze een bijzondere collectie batiks in Nieuwe Veste.
 
Workshop ‘sky is the limit’ (doorlopend)
In Azië is bamboe een erkent bouwmateriaal, zowel voor steigers als huizen. Wij gaan fantasierijke torens maken met bamboe en elastieken. Iedereen kan meedoen. De "sky is the limit"
 
Workshop Chinese kalligrafie (13.30)
Docente Yuk-Kan Yeung brengt het oude ambacht van kalligraferen tot leven. Ze vertelt over de wijsheid die achter het Chinees schrift zit. Kijk naar een demonstratie en probeer daarna zelf hoe je ‘eeuwigheid’ of ‘geluk’ in het Chinees schrijft. Beperkt plaats in deze workshop dus kom op tijd!

Kunstsalon Made in China, Ai Wei Wei (14.30 & 15.30)
Hedendaagse kunst en China, waar denk je dan aan? Superkitch gemaakt voor het Westen, ontheemde kunstenaars of bevind de waarheid zich in het midden. In een verkorte versie van De Kunstsalon kijken we naar het werk van Ai Wei Wei, wat betekent hij voor het Westen en hoe zit het met de tradities en inspiratie van nieuwe generaties kunstenaars? Een interactieve lezing voor meer inzichten en een eigenwijze mening.
 
Mini-optredens muziek (doorlopend)
Laat je verrassen door mini-optredens op onverwachte plekken in de exposities.
 
Inschrijven en informatie (doorlopend)
Wil je weten welke lessen en cursussen we aanbieden? Hier krijg je antwoord op al je vragen. Onze cursussen starten meerdere keren per jaar, maar tussentijdse instroom is ook mogelijk. Voor instrumentale en vocale lessen muziek kun je je het hele jaar door inschrijven. 

Nieuwe Veste
Op zaterdagavond (volwassenen) én zondag (jeugd) spelen onze theater- en musicalklassen hun afsluitende presentaties. Er is een vol programma met veel verschillende korte voorstellingen voor alle leeftijden, zowel in de Balletzaal als in de Theaterzaal. Je kunt vragen stellen en je inschrijven voor de cursussen in het nieuwe schooljaar! Op zaterdag zie je het volgende:

Theaterzaal (ingang St. Janstraat)
19:00 Toneel 1: Scènes uit de les
20:30 Toneel 2: Marie Antoinette