Agenda

16|03|2018

Kamermuziek 16 maart: Hexagon Ensemble

Wanneer Vrijdag 18 maart, 19.30 uur
Waar Concertzaal Nieuwe Veste, Molenstraat 6, Breda
Kaartverkoop  De kracht van het Hexagon Ensemble ligt in de chemie tussen de zes persoonlijkheden, in de bijzondere manier waarop zij elkaar aanvullen, inspireren en uitdagen. Deze avond treden zij op met Timora Rosler (cello) en Maartje van Weegen. Dit concert is heel geschikt voor kinderen, maar absoluut niet kinderachtig voor volwassenen. Kortom een avond voor iedereen.
 
Verrassend repertoire, zichtbaar spelplezier en een originele multidisciplinaire programmering kenmerken het ensemble. De musici slagen erin luisteraars ‘recht in het hart’ te raken. Het ensemble heeft inmiddels negen goed ontvangen cd’s uitgebracht en maakte concertreizen over de hele wereld.

In dit programma vertelt Maartje van Weegen over de instrumentenbouwer Stradivari, die uit het hart van een boom een nieuwe cello zaagt. De jonge cello gaat op ontdekkingsreis en verwondert zich doorlopend over wat hij allemaal meemaakt.
 
Omdat dit concert ook voor de jeugd zeer de moeite waard is (en ze mogen tenslotte gratis naar binnen) is de aanvang om 19.30 uur en het concert eindigt rond 20.45 uur.