Agenda

22|02|2019

KamermuziekBreda: Karin Strobos, Julia Tom en Hanna Shybayeva

Wanneer Vrijdag 22 februari 2019 om 20.15 uur
Waar Concertzaal Nieuwe Veste
Molenstraat 6, Breda
Let op: ingang via Oude Vest
Kaartverkoop ONLINE BESTELLEN 
of bij de balie van Nieuwe Veste

Drie musici bundelen hun krachten in een opvallend ensemble.

Naast hun individuele solocarrières willen Karin, Julia en Hanna als trio ook graag andere facetten van hun vakmanschap aan het publiek tonen. De musici brengen het publiek heel dicht bij de oorspronkelijke, volkse bronnen van de muziek en weten het programma met verve aan elkaar te praten. Laat u meenemen in de fascinerende wereld van het lied en de volksvertellingen door deze musici. 

Uitvoerenden
Karin Strobos, sopraan
Julia Tom, cello
Hanna Shybayeva, piano

Karin Strobos
Sopraan Karin Strobos kreeg in 2011 de kans in te vallen bij De Nationale Opera. En daar kreeg zij lovende kritieken voor. Het werd de start van een internationale carrière.

Julia Tom
De Amerikaanse celliste Julia Tom studeerde aan de Juilliard School of Music in New York en is sinds 2010 lid van het Koninklijk Concertgebouworkest, waar zij de Prix de Salon ontving.

Hanna Shybayeva
De in Minsk geboren pianiste Hanna Shybayeva, is lid van het New European Ensemble, dat wordt gezien als een van de meest innovatieve ensembles voor nieuwe muziek. Zij won vele prijzen op internationale concoursen en treedt regelmatig op tijdens internationale festivals, in solorecitals en met orkesten.


Programma
Luister naar werken van onder andere Béla Bartok, Luciano Berio, Manuel De Falla, Leoš Janáček en Robert Schumann.