Agenda »

01|11|2020

Nederland Leest 2020

Wanneer zondag 1 nov. t/m maandag 30 nov.
Waar Nieuwe Veste bibliotheek centrum, zuid & noord


In november gaat heel Nederland met elkaar in gesprek in de bibliotheek over één boek tijdens Nederland Leest.

Dit jaar is dat Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer. Deze moderne klassieker is voor leden en niet-leden in november gratis af te halen in onze bibliotheek.
Voor de jongeren tussen de 11 en 14 jaar is er het boek Dwars door de storm van Martine Letterie en Karlijn Stoffels

Nederland Leest: Eén boek, duizend gesprekken
Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek, dat lezers cadeau krijgen van de bibliotheek, hét centrum voor ontmoeting en gesprek. Het thema van Nederland Leest voor 2020 sluit daar perfect bij aan: Kleine geschiedenis, grote verhalen. Aan de hand van dit thema krijgen lezers de mogelijkheid om in hun eigen geschiedenis te duiken met behulp van de bibliotheek: de geschiedenis van hun eigen familie of van de stad of streek waarin ze wonen. Die geschiedenis begint klein en ligt soms verborgen, maar als je goed leest en je verdiept in het verleden, is er altijd een groot verhaal te vinden.

Gedurende heel de maand november zullen er verschillende activiteiten rondom dit thema plaatsvinden. Deze activiteiten zullen in september en oktober bekend gemaakt worden. Houd daarom onze website en agenda goed in de gaten!