Agenda »

24|09|2021

Nieuwe Veste hijst de vlag voor de SDG’s

  • vrijdag 24 september
  • 08.00 -22.00 uur

Op vrijdag 24 september a.s. vieren wij wederom de Sustainable Development Goals (SDG's) hun verjaardag: het is dan precies 6 jaar geleden dat deze 17 duurzame ontwikkelingsdoelen unaniem door alle lidstaten van de Verenigde Naties werden vastgesteld.

SDG-vlag


Om dit heugelijke feit te vieren, worden op 24 en 25 september 2021 wereldwijd activiteiten rondom de duurzaamheidsdoelen georganiseerd, waaronder de SDG Action Day, die dit jaar in digitale vorm plaatsvindt. Onder het thema Decade of Transformation wordt gekeken naar de belangrijkste transities die nodig zijn om de SDG’s in 2030 werkelijkheid te laten worden. 

Als aanvulling op de Action Day organiseert SDG Nederland een Vlaggenactie waarbij overal in Nederland de SDG-vlag wordt gehesen, om elkaar en de wereld te laten zien dat klimaatactie, gendergelijkheid, biodiversiteit en eerlijk werk in Nederland hoog in het vaandel staan.

Op deze dag hijsen door heel Nederland talloze Nederlandse gemeenten, maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen, de Rijksoverheid en ambassades de SDG-vlag om hun steun aan deze doelen te betuigen. In totaal zullen landelijk dan maar liefst 850 Global Goals-vlaggen worden gehesen.

Ook Nieuwe Veste onderschrijft de Sustainable Development Goals en hangt vrijdag aan de St. Jansstraat de SDG-vlag uit. 
Meer weten over duurzaamheid. Bezoek dan de Duurzaamheids-pagina van de bibliotheek.

Rondje Brabant  Presenteert
Elke maand nodigt één van de Brabantse Bibliotheken een interessante spreker uit onder de noemer Rondje Brabant Presenteert. Een spreker die gespecialiseerd is in een actueel onderwerp dat naadloos aansluit op onze snel veranderende samenleving en staat in relatie met één of meer van Sustainable Development Goals.