Agenda

27|09|2018

Open Podium Poëzie Prijs


Op donderdag 27 september om 20.00 uur vindt het eerste Open Podium Poëzie Prijs Breda voor beginnende dichters uit Breda e.o. plaats bij Nieuwe Veste.

Ouderen, jongeren, iedereen die iets heeft met poëzie schrijven, mag meedoen aan dit podium, dat georganiseerd is om onbekend talent te ontdekken. Elk gedicht dat enigszins met Breda te maken heeft, is welkom. Voorwaarde is dat de dichter nog niet eerder gepubliceerd heeft en dus echt 'nieuw' is.
Alleen Nederlandstalige gedichten komen in aanmerking voor de prijs.

Het project is met name bedoeld voor het stimuleren van schrijven over allerlei gevoelens, gedachten, gebeurtenissen. De stad Breda moet er een (kleine) rol in spelen.

Een deskundige jury zal alle inzendingen beoordelen en daaruit een dertigtal dichters uitnodigen voor een optreden in Nieuwe Veste (bibliotheek) aan Molenstraat 6. Als prijs voor de uitverkoren deelnemers zal hun gedicht in een te verschijnen bundel worden opgenomen.

Voorwaarden: jouw gedicht is niet langer dan 25 regels (inclusief titel en witregels), in het Nederlands geschreven en niet eerder gepubliceerd op papier.

Wil je meedoen, of ken je iemand die mee wil doen? Stuur je gedicht dan naar: opppb@yahoo.com vóór 3 september.

OPPPB wordt georganiseerd door Stichting Volta, samen met Gemeente Breda en Nieuwe Veste
Iedere geselecteerde deelnemer krijgt de bundel bij voordracht en verder is deze te koop tijdens de avond en bij Bredase boekhandels.